Kasparov, analiză a țărilor din grupul BRIC: Rusia este un „cancer care trebuie eliminat”

Kasparov, analiză a țărilor din grupul BRIC: Rusia este un „cancer care trebuie eliminat”

Garry Kasparov, fostul campion mondial de șah și militant împotriva regimului lui Putin, a publicat pe Twitter o serie de postări în care a realizat o analiză politică a țărilor care fac parte din BRIC.

Garry Kasparov a numit Rusia ca fiind „un cancer” care trebuie eliminat. Foto: Arhivă

Kasparov vorbește și despre „întoarcerea lui Bibi (n. red fostul premier israelian Benjamin Netanyahu) și Lula, doi foști lideri căzuți în dizgrație”, apoi a adresat o întrebare retorică cu privire la probabilitatea de a fi și „o a treia în 2024”, aluzie la un posibil nou mandat al președintelui rus Vladimir Putin.

Marele maestru de șah, în vârstă de 59 de ani, și-a continuat seria de postări afirmând că este „bucuros” să evite politica braziliană, însă afirmațiile „bizare” ale președintelui ales al Braziliei , Luiz Inacio Lula da Silva despre omologul său ucrainean Volodimir Zelenski referitoare la faptul că este „la fel de responsabil pentru război ca și Putin” „trebuie revizuite acum”.

Kasparov se întreabă dacă Lula da Silva sprijină Rusia „după luni de crime de război” și dacă „apară un război de cucerire imperială”.

Opozantul regimului de la Kremlin amintește și de „atitudinea BRIC” ( n.red. grupul țărilor Brazilia, Rusia, India și China) „față de o lume unipolară dominată de SUA”, atitudine care este împărtășită de „oamenii lor”, dar care „unește în mod fals democrațiile din Brazilia și India cu Rusia și China”.

În plus, Kasparov susține că „imperialismul rus nu ar trebui să fie imun la condamnare”.

Fostul campion mondial de șah spune că China, care „este activă în cultivarea pârghiei economice și politice pe teren în toate părțile lumii”. Beijingul reprezentând „o amenințare”, dar care este într-o „competiție” cu Rusia care „trimite doar mercenari și militari pentru a ajuta dictaturile și loviturile de stat” utilizând „violența, energia și șantajul alimentar”.

Ambiția crescândă a Chinei și consolidarea dictatorială a lui Xi constituie o provocare generațională pentru lumea liberă, fără îndoială”, susține Kasparov, care a catalogat Rusia condusă de președintele Vladimir Putin ca fiind „un cancer, o malignitate care trebuie eliminată”, în niciun caz „normalizată”.

De asemenea, Kasparov susține că Lula trebuie „contestat fiindcă a rreluat retorica de la Kremlin care îl pune pe invadat la același nivel cu invadatorul”.

Faptul că invadatorii ruși sunt conduși de un dictator și că Ucraina invadată este o democrație”, stârnește confuzie în legătură cu „adevăratele culori ale lui Lula”, concluzionează Kasparov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro