Kasparov despre soarta lui Putin: „Nu va muri în propriul său pat, decât dacă este otrăvit”

Kasparov despre soarta lui Putin: „Nu va muri în propriul său pat, decât dacă este otrăvit”

Opozantul rus și marele campion la șah Garry Kasparov a spus că soarta președintelui rus Vladimir Putin este deja pecetluită. Potrivit acestuia, liderul de la Kremlin are șanse să fie lichidat de propriul anturaj.

El a mai menționat că războiul declanșat de Rusia în Ucraina a pus capăt nevinovăției lui Putin. Kasparov a vorbit despre acest lucru într-un interviu cu jurnalistul Dmitri Gordon pe YouTube.

Kasparov a subliniat că, cel mai probabil, atunci când situația din Federația Rusă va deveni critică, Putin va fi „curățat” de propriul anturaj. El a mai remarcat că întreaga putere a rușilor s-a bazat pe „o aură de invincibilitate și impunitate”.

"Nu va muri în propriul său pat, ei bine, decât dacă este otrăvit în propriul său pat. Soarta lui este pecetluită, cred că cel mai sigur va acționa anturajul său atunci când situația va deveni critică. Probabilitatea acestui lucru pare cea mai mare dintre celelalte opțiuni. Pentru Putin, nu există viață dincolo de această putere infinită. Această putere se bazează pe aura sa de invincibilitate și impunitate, iar războiul din Ucraina va pune capăt acestei aură", a spus Kasparov.

Kasparov este încrezător că Putin va ajunge ca alți dictatori din istorie. În același timp, prăbușirea statalității va avea loc în Rusia, mai devreme sau mai târziu.

"Istoria nu va inventa nimic nou. Acesta este de fapt prăbușirea statalității Rusiei și căutarea unui țap ispășitor, care se dovedește a fi un dictator. Nu știu cum se va face acest lucru. Dar este absolut evident că Ucraina îl va îngropa pe Putin mai întâi politic, apoi fizic”, a spus Kasparov.

Garry Kasparov a spus că după sancțiunile împotriva Rusiei, va deveni din ce în ce mai dificil să se ascundă eșecurile pe frontul ucrainean, și vor exista premise pentru a da vina pe Putin pentru întregul dezastru.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...