Kaspersky Lab: Un părinte din trei consideră că internetul îl izolează de copiii săi

Un părinte din trei afirmă că internetul îl izolează de copiii săi, iar unul din cinci apreciază că noile tehnologii sunt o cauză de tensiuni familiale, potrivit unui sondaj de opinie realizat de compania de securitate cibernetică Kaspersky Lab, relatează EFE.

Conform acestui studiu realizat pe un eșantion de 3.700 de familii din șapte țări, 21% dintre părinți și 22% dintre copii cred că dispozitivele conectate la internet provoacă o ambianță ostilă în nucleul familial.

Sondajul de opinie, efectuat în rândul unor familii din Statele Unite, Franța, Spania, Italia, Regatul Unit, Germania și Rusia ai căror copii au vârste cuprinse între 8 și 16 ani, arată că și comportamentul copiilor față de părinți s-a schimbat din cauza noilor tehnologii.

Înainte, copiii se adresau părinților când aveau vreo îndoială, acum însă 23% dintre ei consultă mediul online în loc să vorbească cu părinții.

Aproape jumătate dintre părinți (42%) nu sunt "prieteni" ai copiilor lor în rețelele de socializare și 18% dintre copii argumentează că ar fi "incomod" ca părinții lor să se numere printre "prieteni".

Discrepanțele dintre membrii familiei se acutizează când folosesc același dispozitiv informatic.

O treime dintre părinți se plâng că fiii lor au dereglat sau au infectat cu un virus un dispozitiv în timp ce navigau, iar 24% au fost nevoiți să plătească pentru ceva ce copilul a cumpărat sau a descărcat de pe internet.

Pe de altă parte, 13% dintre tineri se plâng că părinții au dereglat un aparat electronic, iar 16% se plâng că le-au șters unele date în mod accidental.

În urma acestor rezultate, Andrei Mochola, director în cadrul Kaspersky Lab, le-a recomandat părinților un "dialog continuu despre cum să detecteze și să răspundă potențialelor pericole de pe internet" și să se pună de acord cu copiii lor pentru a stabili reguli "de bază" privind navigarea.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cine este femeia ucisă în bătaie la marginea Bacăului. Criminalul este de negăsit, după ce a anunţat că se sin…

2 CULISELE alegerii procurorilor din fruntea marilor parchete

3 ALERTĂ / Parchetul General anchetează felul în care mii de ruși și ucraineni au devenit cetățeni români fără să …

4 Cristina Guseth, atac șocant la ministrul Justiției: Predoiu este un parvenit, ca mulţi alţii, un om fără nici…

5 Care sunt simptomele coronavirusului din China? Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor ex…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru