Katainen: Polonia trebuie să înceteze să mai trateze UE ca pe o maşină de făcut bani

Katainen: Polonia trebuie să înceteze să mai trateze UE ca pe o maşină de făcut bani

Polonia trebuie să înceteze să mai trateze Uniunea Europeană ca pe o maşină de făcut bani şi să-şi aducă o contribuţie financiară mai substanţială în viitor, a declarat miercuri, la Varşovia, vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, informează Reuters.

"UE nu este doar un bancomat, o vacă pe care o poţi mulge. Ne aşteptăm la o contribuţie mai substanţială din partea Poloniei pentru viitorul Europei", a insistat oficialitatea europeană. Totodată, Katainen a apreciat că Polonia este o ţară prudentă din punct de vedere fiscal şi că ar avea mult de beneficiat de pe urma aderării la zona euro.

În altă ordine de idei, Katainen a mai declarat că perspectiva ca politicienii britanici să intre în Parlamentul European după alegerile europarlamentare doar pentru a ieşi din legislativul european odată cu Brexit-ul ar putea crea o situaţie "încâlcită" în timpul votării preşedintelui Comisiei Europene".

"Regatul Unit a primit un termen (pentru ieşirea din UE) care este spre sfârşitul toamnei, însă preşedintele Comisiei ar putea fi ales înainte de acesta... În acest moment totul pare foarte încâlcit", a insistat Katainen. "Trebuie să ne asigurăm că toţi membrii Parlamentului European au aceleaşi drepturi şi responsabilităţi, deoarece nu vrem să ne găsim în situaţia în care unii eurodeputaţi au un mandat parţial... Dar o majoritate temporară ar putea provoca multe întrebări şi probleme (dacă europarlamentarii britanici părăsesc Parlamentul European după Brexit)", a adăugat vicepreşedintele executivului european. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante