Kelemen Hunor: Dacă mai pierd o săptămână, cei care au anunţat moţiunea ar putea să aibă o surpriză

Kelemen Hunor: Dacă mai pierd o săptămână, cei care au anunţat moţiunea ar putea să aibă o surpriză

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că UDMR va susţine o moţiune de cenzură, dar a apreciat totodată că o amânare a depunerii acesteia ar putea determina o reorientare a forţelor pro şi contra din Parlament.

"Astăzi, e prima dată din 2017 când o moţiune de cenzură poate să treacă fără nicio problemă. Eu cred că cei care au anunţat deja că depun moţiune de cenzură au pierdut deja o săptămână. Dacă mai pierd o săptămână, s-ar putea să fie o surpriză mare: să existe o reorientare, fiindcă aşa e în Parlamentul României de 30 de ani, aşa e în politica românească, şi să se trezească că are majoritate Guvernul, are 233 de voturi la restructurare. (...) Orice pierdere de vreme, orice temporizare a depunerii moţiunii de cenzură prin fel de fel de argumente (...) va lăsa senzaţia că nu se doreşte preluarea guvernării de către opoziţie. Nu e bine, pentru că eu cred că în acest moment ar fi un pas important să se găsească o nouă formulă de guvernare, un nou guvern", a arătat el, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Liderul UDMR a subliniat că, în ciuda speculaţiilor din presă, UDMR nu va susţine Guvernul.

"În mai, înainte de alegerile europarlamentare, am luat decizia că nu vom susţine mai departe Guvernul PSD-ALDE. De atunci nu s-a schimbat absolut nimic. Săptămâna trecută, la şedinţa grupurilor reunite, apoi în CRU (Consiliul Reprezentanţilor Uniunii - n.r.), am discutat aceste aspecte şi am ajuns la concluzia că în continuare rămâne decizia din mai în vigoare: nu susţinem guvernul (...) Nu va exista susţinere pentru un guvern minoritar, pentru o restructurare", a spus Kelemen Hunor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria