Kelemen Hunor: În principiu, vom vota noul Guvern

Kelemen Hunor: În principiu, vom vota noul Guvern

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că, în principiu, formațiunea sa va vota noul Guvern și pe premierul desemnat, Sorin Grindeanu, dar că așteaptă, totuși, să vadă care e programul de guvernare și componența executivului.

"Așteptăm programul de guvernare, așteptăm lista Guvernului, structura Cabinetului și probabil că săptămâna viitoare va fi dezbaterea în Parlament și votul. Deci, din acest punct de vedre, cred că am intrat pe o linie dreaptă în privința formării Guvernului. Cam atât pot să spun, alte comentarii nu e cazul să facem până când nu vedem cum arată Guvernul, cine sunt membrii Cabinetului și cum arată programul de guvernare", a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat că deocamdată nu există elemente pentru care UDMR să nu voteze viitorul Guvern.

"Nu avem nicio problemă legată de persoana premierului. Așa cum îl cunoaștem și mai ales colegii noștri din Timișoara, bănățenii, care spun că poate să aibă susținerea noastră, votul nostru, cu toate că se poate și fără noi, fiindcă are 54% coaliția de guvernare. Dar având noi această colaborare parlamentară și dacă nu există alte elemente, atunci vom susține Guvernul. Și în acest moment nu văd alte elemente, dar trebuie să așteptăm și programul de guvernare. În principiu, da, vom vota. Vom lua această decizie la ședința grupurilor reunite, când va fi convocat Parlamentul", a conchis Kelemen Hunor.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat