Kelemen Hunor: Nu mi s-a părut că în 10 august ar fi fost tentativă de lovitură de stat

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, vineri, că nu i s-a părut că în 10 august 2018 ar fi fost o tentativă de lovitură de stat, subliniind că orice intervenţie brutală din partea forţelor de ordine trebuie respinsă.

"Nu mi se pare că ar fi fost urmă de tentativă de lovitură de stat anul trecut. Orice agresivitate, orice agresiune şi mai ales orice intervenţie brutală din partea forţelor de ordine trebuie respinsă, trebuie categoric respinsă. Astfel de intervenţii nu ajută cu nimic. Deci, nu mi s-a părut că ar fi fost o astfel de tentativă şi, după un an de zile, sigur, ar fi bine să ştim exact ce s-a întâmplat", a declarat Kelemen Hunor, la RFI.

El a spus că UDMR a susţinut, alături de alte partide de Opoziţie, constituirea unei comisii de anchetă parlamentară, însă aceasta nu a fost aprobată.

"Noi anul trecut chiar am susţinut o comisie de anchetă, împreună cu PNL, USR, cine a mai votat, nu a trecut, o comisie de anchetă pentru a cerceta evenimentele din 10 august, nu a trecut. Poate că era bine dacă ar fi trecut, că astăzi am fi aflat mai multe despre acele zile, acele evenimente şi acea zi de 10 august", a adăugat liderul UDMR.

Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat, miercuri, referindu-se la evenimentele din 10 august, că încercarea de a intra prin violenţă în clădirea Guvernului reprezintă un lucru de neacceptat şi "seamănă cu o lovitură de stat". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 23,71% la ora 14.00. În București rămâne cea mai mică prezență din…

5 VIDEO „Să moară mama, 25.000 de euro am luat de la PSD”. Romică Țociu se laudă cu banii primiți la negru de la…