Kelemen Hunor: Nu mi s-a părut că în 10 august ar fi fost tentativă de lovitură de stat

Kelemen Hunor: Nu mi s-a părut că în 10 august ar fi fost tentativă de lovitură de stat

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, vineri, că nu i s-a părut că în 10 august 2018 ar fi fost o tentativă de lovitură de stat, subliniind că orice intervenţie brutală din partea forţelor de ordine trebuie respinsă.

"Nu mi se pare că ar fi fost urmă de tentativă de lovitură de stat anul trecut. Orice agresivitate, orice agresiune şi mai ales orice intervenţie brutală din partea forţelor de ordine trebuie respinsă, trebuie categoric respinsă. Astfel de intervenţii nu ajută cu nimic. Deci, nu mi s-a părut că ar fi fost o astfel de tentativă şi, după un an de zile, sigur, ar fi bine să ştim exact ce s-a întâmplat", a declarat Kelemen Hunor, la RFI.

El a spus că UDMR a susţinut, alături de alte partide de Opoziţie, constituirea unei comisii de anchetă parlamentară, însă aceasta nu a fost aprobată.

"Noi anul trecut chiar am susţinut o comisie de anchetă, împreună cu PNL, USR, cine a mai votat, nu a trecut, o comisie de anchetă pentru a cerceta evenimentele din 10 august, nu a trecut. Poate că era bine dacă ar fi trecut, că astăzi am fi aflat mai multe despre acele zile, acele evenimente şi acea zi de 10 august", a adăugat liderul UDMR.

Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat, miercuri, referindu-se la evenimentele din 10 august, că încercarea de a intra prin violenţă în clădirea Guvernului reprezintă un lucru de neacceptat şi "seamănă cu o lovitură de stat". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”