Kelemen, întrebat dacă PSD a ieşit întărit după CExN: Habar n-am, nu sunt psihologul pesediştilor

Kelemen, întrebat dacă PSD a ieşit întărit după CExN: Habar n-am, nu sunt psihologul pesediştilor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a abţinut să comenteze situaţia PSD după CExN de vineri, precizând că nu este "psihologul pesediştilor" şi nu e menirea sa să facă dreptate şi să împartă adevărul în alte partide.

"Habar nu am, de unde să ştiu eu. Eu nu sunt psihologul pesediştilor. Habar nu am, e fix problema lor", a declarat Kelemen Hunor, sâmbătă, la Parlament, întrebat dacă el consideră că PSD a ieşit mai întărit ca partid majoritar parlamentar după discuţiile din CExN.

El a precizat că nu a urmărit şedinţa CExN al PSD, întrucât şi UDMR a avut programată o reuniune.

"Am avut şi noi o şedinţă destul de lungă ieri, nu am urmărit. Ar fi culmea să stau eu în faţa televizorului şi să urmăresc şedinţele partidelor din România", a declarat liderul UDMR

Fiind întrebat despre faptul că PSD ar putea să ajungă într-un prag de scindare, cel puţin în Parlament, liderul UDMR a precizat: "Nu este treaba mea, este treaba PSD".

"Eu mă poziţionez pe partea UDMR-ului, pe partea comunităţii maghiare. Să ştiţi de la mine, dacă nu aţi aflat până acum, că nu am fost votantul PSD până acum, nici simpatizantul, nici membru PSD (...) nici nu voi fi în continuare. Deci, nu e treaba mea, e treaba lor. Ei au o misiune de a guverna pentru că au primit aceste voturi de la cetăţeni în 2016. Guvernarea, pe mine mă interesează să fie o guvernare eficientă, bună, pragmatică, în interesul fiecărui om, dar ce se întâmplă în PSD nu e treaba mea", a declarat Kelemen Hunor.

Despre faptul că în Parlament s-ar putea ajunge la anumite blocaje din partea unor parlamentari ai PSD care au afirmat că-l contestă pe Liviu Dragnea, liderul UDMR a spus: "Este treaba lor ce vor bloca, ce nu vor bloca, dacă ei singuri se blochează noi nu putem ajuta, dacă ei nu vor să meargă mai departe e treaba lor".

"Eu nu m-am născut pe acest pământ să fac dreptate între pesedişti, nici între liberali. Am eu altă menire, nu să fac eu dreptate şi să împart adevărul, din UDMR, în alte partide, cum nu aş accepta să vină altcineva dintr-un alt partid, indiferent din ce partid, să împartă adevărul la noi. Fiecare cu bucătăria lui", a mai declarat Kelemen Hunor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”