KGB-ul belarus a creat conturi false în social media pentru a inflama criza migranţilor (Meta)

KGB-ul belarus a creat conturi false în social media pentru a inflama criza migranţilor (Meta)

Compania-mamă a platformei de socializare Facebook a asociat serviciul belarus de securitate KGB cu crearea a zeci de conturi false de către persoane ce se prezintă ca ziarişti şi militanţi cu scopul de a inflama criza migranţilor de la graniţa dintre Belarus şi Polonia, relatează joi agenţia Reuters.

Compania Meta a precizat într-un raport publicat miercuri că a eliminat 41 de conturi pe Facebook, cinci grupuri pe reţea şi patru conturi de Instagram, pentru încălcarea politicii sale de "comportament inautentic coordonat".

Profilurile false au fost folosite pentru a critica politicile autorităţilor poloneze, inclusiv pentru a răspândi alegaţii în sensul că gărzile de frontieră poloneze folosesc forţa şi intimidarea împotriva migranţilor, se arată în comunicat.

"Aceste personaje fictive au postat critici la adresa Poloniei în engleză, polonă şi kurdă (...). Deşi persoane din spatele acestor mesaje au încercat să-şi ascundă identităţile şi coordonarea, investigaţiile noastre au descoperit legături cu KGB-ul belarus", conchide comunicatul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /