Kibuțul israelian care respins atacul Hamas. Eroina, o tânără care a organizat o armată din localnici și a ucis 25 de teroriști

Kibuțul israelian care respins atacul Hamas. Eroina, o tânără care a organizat o armată din localnici și a ucis 25 de teroriști

O tânără din Israel de 25 de ani a devenit erou național după ce a salvat kibuțul Nir Am, atacat de teroriștii Hamas.

Eroina Inbar Lieberman FOTO Facebook

Inbar Lieberman era responsabilă cu securitatea în Nir Am, o comunitare rurală situată la mai puțin de doi kilometri de Fâșia Gaza.

Când a auzit exploziile de sâmbătă dimineață, și-a chemat echipa formată din 12 membri la arme, ignorând ordinele de a rămâne în așteptare, relatează Daily Mail.

Ea a decis să-și folosească luptătorii și localnicii pentru a proteja kibuțul înainte ca acesta să fie atacat. Când teroriștii au venit, au fost atrași în ambuscade. Lieberman însăși a împușcat 5 atacatori. În total, 25 de luptători Hamas au fost uciși.

FOTO Daily Mail

FOTO Daily Mail

Lupta micii rezistențe din Nir Am a durat patru ore, până au ajuns forțele armate israeliene. Presa israeliană a scris că Nir Am a fost transformat într-o fortăreață de nepătruns, în condițiile în care kibuțuri din apropiere au suferit pierderi mari.

„Când totul se va termina, această femeie va trebui să primească Premiul Israel”, a scris publicația Maariv.

Nir Am a fost printre puținele comunități în care teroriștii Hamas au încercat să intre, dar au fost respinși. „Pe aici nu se trece”, a fost deviza rezistenței israeliene, a declarat un membru al „armatei de rezistență” din kibuțul israelian.

Armata israeliană a reconstruit complet bariera din jurul Fâșiei Gaza. Echipamente de infanterie, soldați, corpuri de artilerie și 300.000 de rezerviști sunt aproape de granița cu teritoriul controlat de mișcarea islamistă Hamas, unde Israelul intenționează să răspundă cu operațiunea „Răzbunarea” .

Numărul morţilor în Fâşia Gaza a crescut miercuri la 1.055, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii în contextul înmulţirii bombardamentelor israeliene.

„Avem cel puţin 1.055 de martiri şi 5.184 de persoane care au suferit diverse răni”, a anunţat partea palestiniană într-un nou bilanţ revizuit în creştere.

Potrivit datelor furnizat de armata israeliană, numărul israelienilor ucişi este de peste 1.200, în timp ce numărul răniţilor este de peste 3.000.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat