Kievul afirmă că Rusia a distrus o centrală electrică de primă importanţă în Herson înainte de retragerea sa

Kievul afirmă că Rusia a distrus o centrală electrică de primă importanţă în Herson înainte de retragerea sa

Operatorul ucrainean de energie Ukrenergo, a declarat luni că Rusia a distrus o centrală electrică extrem de importantă în Herson, odată cu retragerea trupelor din oraș și de pe malul drept al râului Nipru.

FOTO Profimedia

"Centrala energetică ce furniza electricitate pentru tot malul drept din regiunea Herson şi pentru o parte importantă din regiunea Nicolaev (Mikolaiv) este practic distrusă", a scris preşedintele Ukrenergo, Volodimir Kudriţki, pe Facebook, potrivit Agerpres.

După opt luni de ocupație rusă în Herson, forțele ruse s-au retras la finalul săptămânii trecute din oraș, fapt care le-a permis soldaților ucraineni să intre în Herson pentru a reocupa zona. Zelenski anunța, în urmă cu două zile, că rușii au distrus infrastructura critică a acestui oraș înainte de a-l părăsi.

Luni, un convoi a ajuns la Herson pentru a oferi ajutor umanitar internațional, pentru prima dată după capturarea acestuia, în luna martie. ONU a punctat într-un comunicat că orașul Herson se confruntă cu probleme grave de alimentare la energie electrică și apă. De asemenea, centrele medicale nu au medicamente, iar magazinele nu dispun de alimente necesare populației.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?