Kievul confirmă că a ucis instructori militari iranieni în urma unor atacuri în Crimeea

Kievul confirmă că a ucis instructori militari iranieni în urma unor atacuri în Crimeea

Un oficial de rang înalt de la Kiev a confirmat joi relatările din presa israeliană privind uciderea unui grup de instructori militari iranieni în Peninsula Crimeea, anexată de Rusia. Instructorii respectivi ar fi fost eliminați în urma unor atacuri ale Ucrainei.

Oleksii Danilov FOTO Arhivă

Circa zece instructori militari iranieni prezenți în Crimeea pentru a-i antrena pe soldații ruși în manevrarea dronelor Shahed au fost uciși î n urma unor atacuri ale Ucrainei, relatează publicații din Israel.

Secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov, a confirmat această informație. Potrivit oficialului ucrainean, Ucraina va lua la țintă orice iranian care ajută Rusia în războiul pe care îl duce împotriva Ucrainei.

„Au fost pe teritoriul nostru. Nu i-am invitat aici și, dacă colaborează cu teroriștii și participă la distrugerea națiunii noastre, trebuie să-i omorâm”, a declarat Danilov, citat de The Guardian.

Teheranul a respins inițial informațiile precum că livrează drone Rusiei, apoi a recunoscut că a furnizează „un număr mic” de avioane fără pilot înainte de declanșarea războiului din Ucraina, pe 24 februarie. Teheranul neagă în continuare că a trimis instructori pentru a-i ajuta pe soldații ruși să manevreze dronele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”