Kievul, instrucţiuni în caz de atac nuclear al Rusiei

Kievul, instrucţiuni în caz de atac nuclear al Rusiei

Consiliul pentru Securitatea Naţională şi Apărare din Ucraina (SNBO) a elaborat instrucţiuni detaliate pentru ucraineni în cazul utilizării de către Federaţia Rusă a armelor nucleare tactice, ceea ce ar ridica la un nou nivel de escaladare actualul război declanşat de Kremlin împotriva Ucrainei, a declarat marţi seara secretarul SNBO, Oleksii Danilov, conform Agerpres .

SUA au avertizat în privinţa unor "consecinţe catastrofale" FOTO Shutterstock

Planul de măsuri elaborat de Consiliul pentru Securitatea Naţională în eventualitatea unei lovituri nucleare tactice ar urma să fie dat publicităţii în cel mai scurt timp, a spus el.

Totodată, Danilov a subliniat că posibila utilizare a armei nucleare tactice de către Federaţia Rusă nu va opri Ucraina să-şi apere teritoriul.

"Dacă nu va exista un răspuns din partea comunităţii internaţionale, a ţărilor NATO la un atac atât de nebunesc (dacă Doamne fereşte se va întâmpla!), aceasta nu înseamnă că noi nu ne vom apăra pământul. Nimeni nu ne poate opri: nici (Vladimir) Putin, nici armata sa", a declarat înaltul responsabil ucrainean.

În ultimele zile, Rusia a regizat pseudo-referendumuri în patru regiuni ale Ucrainei în vederea anexării lor - în autoproclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk (în est) şi regiunile Herson şi Zaporojie (în sud) - pe care nici nu le controlează în totalitate.

În acest context, Ministerul rus de Externe a avertizat Kievul că după "alipirea" lor Federaţia Rusă, doctrina nucleară rusă se extinde şi asupra acestor teritorii, aminteşte Unian. Aceasta înseamnă că orice atac al forţelor ucrainene împotriva trupelor de ocupaţie ruse în regiunile respective va fi calificat de Moscova drept un atac împotriva integrităţii Federaţiei Ruse şi considerat drept pretext pentru utilizarea oricărui tip de arme, inclusiv cele strategice din arsenalul armatei ruse, explică experţi citaţi de agenţia de presă menţionată.

"Există o ameninţare directă a utilizării, în anumite circumstanţe, a armelor nucleare tactice de către forţele armate ruse", a afirmat săptămâna trecută comandantul şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi.

SUA au avertizat duminică Moscova în privinţa unor "consecinţe catastrofale" în cazul utilizării armei nucleare în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria