„Kievul se va zgudui!”/Propaganda rusă, în delir după ce mașina Dariei Dughina a sărit în aer

„Kievul se va zgudui!”/Propaganda rusă, în delir după ce mașina Dariei Dughina a sărit în aer

Propagandiștii ruși cer ca centrele decizionale din Kiev să fie atacate, după se sâmbătă seară mașina în care se afla Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul președintelui rus Vladimir Putin, a sărit în aer în apropiere de Moscova.

Margarita SimonianFoto: Captura video

Postul de televiziune al Kremlinului Tsargrad TV anunță că propagandista Federației Ruse, Margarita Simonian, redactor-șef Russia Today, a scris doar trei cuvinte pe canalul său de Telegram prin care Kievul se va infiora.

Margarita Simonian a scris ”Centre de decizie” de trei ori sugerând atacarea acestora, o idee susținută și de alt jurnalist pro-Kremlin, Maxim Kononenko, care a scris adresa clădirii principale a serviciilor secrete ucrainene din Kiev.

Și Volodimir Rogov, membru al Consiliului principal al Administrației Civil-Militare din regiunea Zaporojie a numit încă două ținte, publicând adresele administrației președintelui Ucrainei și Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Liderul separatist pro-rus Denis Puşilin susține că Ucraina este de vină pentru atacul în care Daria Dughina a murit.

Propaganda rusă scrie că ținta atacului în care a murit Daria Dughina era de fapt tatăl său, Aleksandr Dughin, care trebuia să fie în mașina care a explodat sâmbătă seară, dar ideoogul lui Putin a ales în ultimul moment să meargă cu alt autoturism.

”Asasinarea Dariei Dughina nu este altceva decât o lovitură dată adevăratului centru de decizie din Rusia”, a spus Egor Kholmogorov, un jurnalist rus naționalist, pentru Pravda , ziarul Partidului Comunist în vremea URSS.

Kholmogorov acuză serviciile secrete din SUA și Marea Britanie că au pregătit atacul și a fost pus în aplicare de „sabotori ucraineni”, susținând că Kievul nu este în stare să planifice un astfel de atac, încât cele care au orchestrat lovitura sunt agențiile CIA și MI6.

Jurnalistul rus spune că Ucraina duce „un război de anihilare” cu rușii și că „vor fi pregătiți".

Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin - considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi susţinător al ideii că Rusia trebuie ”să absoarbă” Ucraina - a fost ucisă sâmbătă seara în maşina în care se afla, într-un presupus atentat cu bombă, la periferia Moscovei, au anunţat duminică Comitetul de Investigaţii al Rusiei, relatează Agerpres, citând agenţiile internaţionale de ştiri.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...