Kievul va reduce prezența diplomatică a Iranului din cauza livrărilor de arme către Rusia

Kievul va reduce prezența diplomatică a Iranului din cauza livrărilor de arme către Rusia

Conducerea de la Kiev a anunțat, vineri, că va reduce semnificativ prezența diplomatică a Iranului în Ucraina. Această măsură vine ca răspuns pentru livrările de arme ale iranienilor către Rusia.

Kievul va reduce prezența diplomatică a Iranului din cauza livrărilor de arme FOTO Twitter

Decizia a fost luată chiar în ziua în care rușii au atacat orașul Odesa folosind o dronă iraniană.

"Ca răspuns la un act atât de ostil, partea ucraineană a decis să-l priveze pe ambasadorul iranian în Ucraina de acreditarea sa şi să reducă drastic numărul personalului diplomatic al ambasadei iraniene la Kiev", se precizează într-un comunicat de presă la ministerului ucrainean de externe, potrivit Agerpres.

Însărcinatul cu afaceri iranian în Ucraina a fost informat legat de faptul că furnizarea de arme contrazice poziția de neutralitate în acest război.

"Partea iraniană a fost informată că furnizarea de arme iraniene Rusiei (...) contrazice direct poziţia de neutralitate, de respect pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", se arată în comunicat.

"Furnizarea de arme Rusiei pentru a duce războiul în Ucraina este un act ostil, care dă o lovitură serioasă relaţiilor dintre Ucraina şi Iran", a adăugat el.

Vineri, o dronă iraniană Shahed-136 a fost doborâtă deasupra mării în timpul unui atac asupra orașului Odesa. În urma atacului o persoană a murit. Armata ucraineană a anunțat că a doborât și o dronă Mohajer-6 într-o altă zonă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro