Kim Jong Un a primit cadou duminică cinci drone explozive, o dronă de recunoaştere şi o vestă antiglonţ înainte de a părăsi Rusia

Kim Jong Un a primit cadou duminică cinci drone explozive, o dronă de recunoaştere şi o vestă antiglonţ înainte de a părăsi Rusia

„Liderul Coreei de Nord a primit cinci drone kamikaze şi o dronă de recunoaştere de tip ‘Geran-25’ cu decolare verticală”, informează agenția rusă de presă TASS, citată de La Libre Belgique. Kim Jong Un a plecat apoi înapoi spre Coreea de Nord cu trenul blindat, scrie G4Media .

Cadouri cu caracter militar foarte simbolice într-un context de temeri occidentale faţă de un posibil acord de livrări de arme şi muniţii nord-coreene de care Moscova are nevoie pentru ofensiva sa în Ucraina.

Miercuri, la o discuţie pe cosmodromul Vostocinâi, Vladimir Putin şi Kim şi-au afişat apropierea, preşedintele rus vorbind despre „perspective” de cooperare militară în ciuda sancţiunilor internaţionale ce vizează Phenianul din cauza programelor sale nucleare şi a dezvoltării de rachete.

În timpul întâlnirii lor, cei doi lideri şi-au oferit reciproc câte o puşcă, şi acestea cadouri cu valoare simbolică în contextul actual.

De atunci, Kremlinul dă asigurări că nu a fost semnat „niciun acord” cu ocazia acestei intâlniri, lucru care nu-i linişteşte totuşi pe occidentali.

„Guvernatorul (Oleg Kojémiako) i-a oferit lui Kim Jong Un un ansamblu de protecţie antiglonţ pentru acţiunile de asalt” şi „haine speciale nedetectabile de camerele termice”, au mai declarat serviciile regionale ale agenţiei TASS.

Duminică, Kim s-a mai întâlnit cu studenţi nord-coreeni de la Universitatea federală din Extrêmul Orient în campusul universitar la Vladivostok.
Cu ocazia acestei vizite, Kim Jong Un a primit cadou de la Alexandr Kozlov, ministrul rus al ecolpogiei, o pictură intitulată „Insula Ruskii”, cu o imagine în relief a acestei insule situate în faţa Vladivostokului şi unde se află o parte a instalaţiilor universităţii.

Pe insulă, Kim a mers şi la oceanarium, asistând, potrivit TASS, la un spectacol acvatic.

Agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA a calificat, la rândul ei, drept „intensă și caldă” ambianţa acestor ultime zile în marele oraş din Extremul Orient rus, „într-un moment în care o nouă eră de prietenie, de solidaritate şi de cooperare se deschide în istoria dezvoltării relaţiilor dintre RPDC şi Rusia”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

3 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

4 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

5 STS / Șapte indicii că telefonul tău mobil ar putea fi virusat