Kim Jong-un l-a demis pe șeful armatei și cere o creștere a producției de arme în Coreea de Nord

Kim Jong-un l-a demis pe șeful armatei și cere o creștere a producției de arme în Coreea de Nord

Liderul nord-coreean l-a înlocuit pe generalul Pak Su-il cu ministrul apărării, generalul Ri Yong-gil, și îndeamnă la continuarea exercițiilor militare.

Kim Jong-un FOTO AFP

Liderul nord-coreean Kim Jong-un l-a demis pe șeful armatei și a cerut mai multe pregătiri pentru posibilitatea unui război, o creștere a producției de arme și extinderea exercițiilor militare, a informat joi presa de stat.

Agenţia de ştiri KCNA a declarat că şeful Statului Major General, Pak Su-il, a fost înlocuit de generalul Ri Yong-gil, dar nu a oferit alte detalii. Ri este ministrul apărării și a rămas neclar dacă își va păstra acest rol.

Kim și-a anunțat decizia în timpul unei reuniuni a comisiei militare centrale a partidului său și după ce a vizitat mai multe fabrici de arme, unde a cerut să fie construite mai multe motoare de rachete, artilerie și alte arme.

El a cerut, de asemenea, mai multe exerciții militare pentru a opera eficient cele mai noi arme și echipamente și pentru a menține mobilixarea pentru luptă în orice moment, se arată în raport.

Coreea de Nord urmează să organizeze o paradă a armatei pe 9 septembrie, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la întemeierea republicii, în cursul întâlnirii fiind discutate pregătirile pentru eveniment, potrivit raportului KCNA.

Coreea de Nord are un număr mare de grupuri paramilitare pe care le folosește pentru a-și consolida forțele militare.

Săptămâna trecută, Kim a vizitat câteva fabrici importante de arme nord-coreene, inclusiv instalații care produc motoare pentru rachete strategice de croazieră și a cerut creșterea producției de arme , a informat presa de stat.

Vizitele au avut loc la mai puțin de două săptămâni după ce Kim a participat la o paradă militară majoră cu oficiali ruși și chinezi, prezentând cele mai noi arme ale Coreei de Nord, inclusiv rachete balistice intercontinentale și drone spion.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat