Kim Jong Un susţine că Phenianul este „pe deplin pregătit” pentru orice confruntare militară cu Statele Unite

Kim Jong Un susţine că Phenianul este „pe deplin pregătit” pentru orice confruntare militară cu Statele Unite

„Forţele noastre armate sunt pregătite temeinic pentru a răspunde la orice criză, iar forţa de descurajare a războiului nuclear a naţiunii noastre este, de asemenea, pe deplin pregătită să îşi mobilizeze forţa absolută cu fidelitate, precizie şi promptitudine pentru a-şi îndeplini misiunea”, a afirmat Kim Jong Un.

Liderul Coreei de Nord a făcut aceste declaraţii în cadrul unui eveniment organizat pentru a marca cea de-a 69-a aniversare a armistiţiului final al Războiului din Coreea, semnat la data de 27 iulie 1953, care a determinat încetarea focului, divizarea peninsulei în jurul paralelei de 38 de grade şi întemeierea unei zone demilitarizate, conform Reuters.

Totodată, Kim Jong Un a informat administraţia sud-coreeană Yoon Suk-yeol că orice încercare de a ataca Nordul va fi întâmpinată cu un răspuns dur şi cu „anihilarea”.

„Vreau încă o dată să precizez clar că Coreea de Nord este pe deplin pregătită pentru orice confruntare militară cu Statele Unite", a mai spus liderul nord-coreean, în discursul său.

Coreea de Nord a testat, în ultimele luni, rachete hipersonice şi rachete despre care se spune că ar avea capacitatea de a transporta arme nucleare tactice, reducând timpul pe care Seulul l-ar avea la dispoziţie pentru a reacţiona la un eventual atac.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”