Kim Jong-un vrea modificarea constituției cu privire la teritoriul republicii

Kim Jong-un vrea modificarea constituției cu privire la teritoriul republicii

Liderul RPDC consideră că legea de bază a țării ar trebui să includă și o prevedere care să precizeze că, în caz de război, teritoriul Republicii Coreea va fi ocupat și „returnat” Coreeei de Nord.

Foto: Profimedia

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a cerut introducerea de prevederi despre teritoriul RPDC în constituția țării și renunțarea la menționarea unificării pașnice a Nordului și Sudului, a relatat Agenția Centrală de Știri din Coreea .

După cum a amintit liderul RPDC, Constituția Republicii Coreea prevede că întreaga Peninsula Coreeană aparține teritoriului său. „M-am familiarizat cu constituțiile mai multor alte țări; ele oferă o definiție politică și geografică clară a spațiului în care se exercită suveranitatea lor: teritoriul statului, apele teritoriale și spațiul aerian al acestuia”, a spus șeful Consiliului. republica populara.

"În prezent nu există astfel de prevederi în constituția noastră. Este necesar să scăpăm de conceptele de compatrioți, latura reconcilierii [naționale] și unificării în raport cu Republica Coreea, care contrazic realitatea, este necesar să luăm măsuri legale. pași pentru a defini în mod clar teritoriul în care se exercită suveranitatea RPDC ca țară socialistă independentă, ca țară, care a definit Republica Coreea ca un stat diferit, cel mai ostil față de sine”, a adăugat el.

„Cred că este necesar să se excludă din constituție expresii precum „partea de nord [a țării]”, „unificarea independentă și pașnică, unitatea poporului”. politica de a abandona rămășițele simbolice ale erei trecute sub forma [conceptelor] „Coreea de Nord și de Sud cu relații între compatrioți”, „unificare pașnică”, a remarcat Kim Jong-un.

În același timp, el a indicat că legea de bază a țării ar trebui să includă și o prevedere care să precizeze că, în caz de război, teritoriul Republicii Coreea va fi ocupat și returnat republicii populare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat