Klaus Iohannis anunță înființarea unui Institut Cultural Român la Tokyo

Klaus Iohannis anunță înființarea unui Institut Cultural Român la Tokyo

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat înfiinţarea la Tokyo a unui Institut Cultural Român, subliniind că schimburile consistente dintre teatrele şi universităţile de artă din cele două ţări arată un liant între poporul român și cel al Japoniei în ceea ce privește cultura.

Klaus Iohannis și Împăratul Japoniei FOTO Facebook

Cultura rămâne un liant între popoarele noastre, aşa cum o arată schimburile consistente dintre teatrele şi universităţile de artă din cele două ţări. Mă bucur să anunţăm, astăzi, înfiinţarea unui Institut Cultural Român la Tokyo”, a declarat Klaus Iohannis, după întrevederea cu premierul Japoniei, Fumio Kishida, potrivit Agerpres .

Klaus Iohannis, vizită în Japonia

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au fost primiţi, marţi dimineaţa, la Palatul Imperial din Tokyo, de Împăratul Japoniei , Naruhito, şi Împărăteasa Japoniei, Masako.

Onorat să-i întâlnesc astăzi, la Tokyo, pe Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, și Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei”, a transmis președintele României într-o posttare pe Facebook.

Temele cu un puternic impact umanitar şi relevante pentru naţiune sunt în mod predilect abordate de către cuplul imperial japonez, fiind astfel posibile discuțiile cu privire pandemia de coronavirus sau războiul din Ucraina, a mai relatat sursa citată.

Semnarea Declaraţiei privind Parteneriatul strategic

Preşedintele României şi premierul Japoniei au semnat, marţi, la Tokyo, declaraţia de instituire a Parteneriatului strategic dintre țara noastră şi Japonia care va duce la aprofundarea relațiile între cele două state în domenii precum energia, economia sau securitatea.

Decizia creării Parteneriatului strategic România - Japonia a fost luată în urmă cu cinci ani, în cadrul dialogului de la Bucureşti dintre preşedintele Klaus Iohannis şi fostul premier nipon Shinzo Abe. Acesta este al doilea parteneriat strategic încheiat cu un stat asiatic, după cel cu Coreea de Sud.

Președintele României a apreciat semnarea Declarației privind instituirea Parteneriatului strategic dintre România și Japonia drept un moment istoric în relația bilaterală dintre cele două țări, precizând că relațiile româno-nipone ajung la cel mai înalt nivel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...