Klaus Iohannis participă la încoronarea Regelui Charles. S-a pozat alături de soția sa în Londra

Klaus Iohannis participă la încoronarea Regelui Charles. S-a pozat alături de soția sa în Londra

Președintele Klaus Iohannis și soția sa participa sâmbătă6 mai, la ceremonia de încoronare a Regelui Charles, care ar urmă să înceapă la 13.00, ora României.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa participă la ceremonia de încoronare FOTO Facebook

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns vineri, la Londra, unde au loc festivitățile pentru încoronarea noului rege al Marii Britanii, Charles și a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care mărturisește că se simte „onorat” că va participa la acest moment istoric.

Onorat să mă aflu astăzi la Londra, pentru a lua parte la festivitățile prilejuite de încoronarea Majestății Sale Regele Charles al III-lea, un moment istoric și o celebrare a tradițiilor monarhiei britanice”, a scris Iohannis într-o postare pe Facebook.

Administrația Prezidențială a prezentat programul șefului statului în cele două zile în care au loc festivitățile pentru încoronarea noului rege al Marii Britanii, Charles.

Președintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la recepția oferită de Majestatea Sa regele Charles al III-lea pentru șefii de delegații. Recepția a început la ora 19.00.

Șeful statului merge sâmbătă la Westminister Abbey pentru a participa la ceremonia „încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a Reginei Camilla”, eveniment care ar urma să înceapă la 13.00, ora României.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi regina consoartă Camilla sunt încoronaţi sâmbătă la Abaţia Westminster din Londra în cadrul unei ceremonii oficiale care se aşteaptă să fie urmărită în întreaga lume.

Încoronarea celui de-al 39-lea monarh al Regatului Unit al Marii Britanii va relua numeroase tradiţii care datează din secolul al X-lea, dar noul suveran nu şi-a ascuns dorinţa de modernitate.

Camilla va fi încoronată cu o coroană realizată pentru regina Mary de Teck, străbunica lui Charles, în 1911. Ea va fi prima regină consoartă din ultimele trei secole care va purta o coroană modificată şi nu una nouă. Și tronurile folosite în timpul slujbei din Catedrala Westminster au fost recondiționate.

Uleiul folosit pentru ungere nu va conţine ingrediente de origine animală şi va avea la bază ulei de măsline şi uleiuri esenţiale de susan, trandafir, iasomie, scorţişoară, neroli, benzoină, ambră vegetală şi floare de portocal. În mod tradiţional, acest ulei includea ambra gris (chihlimbar cenuşiu) din intestinul unei specii de caşalot.

Ceremonie cu număr restrâns de invitați

La ceremonie va participa și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În total, 2.000 de invitaţi care au fost selectaţi cu grijă vor asista la încoronarea Regelui Charles al III-lea la Westminster Abbey. La încoronarea reginei Elisabeta a II-a, în anul 1953, au fost prezente 8.000 de persoane.

Această reducere vine ca urmare a dorinţei declarate a lui Charles de a „raţionaliza“ monarhia, reducând la şapte numărul membrilor activi ai familiei regale. Durata ceremoniei trebuie, de asemenea, redusă la puţin peste o oră comparativ cu aproape trei ore în 1953.

La încoronarea lui Elisabeta a II-a, în 1953, după ani de raționalizare și austeritate postbelică și cu imperiul britanic deja în declin, s-a încercat proiectarea unei țări care era încă o putere globală prin invitarea reprezentanților coloniilor și dominioanelor britanice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...