Klaus Iohannis se întâlnește vineri cu Donald Trump și cu secretarul de stat american Rex Tillerson

Klaus Iohannis se întâlnește vineri cu Donald Trump și cu secretarul de stat american Rex Tillerson

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește vineri, la Washington, cu omologul său american, Donald Trump, și cu secretarul de stat american Rex Tillerson.

Potrivit agendei, președintele Iohannis se va întâlni vineri, la Departamentul de stat, cu secretarul de stat Rex Tillerson, iar apoi va fi primit la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump, cu care va avea convorbiri tete-a-tete și oficiale.

Ulterior, șeful statului va susține o declarație de presă la sediul Ambasadei României la Washington.

Șeful statului, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că întâlnirea pe care o va avea vineri cu președintele SUA, Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din România, dar și asupra comunității românești din Statele Unite.

"Sunt fericit să pot împărtăși povestea noastră de succes președintelui Trump, vineri, când vom avea convorbiri la Casa Albă. Întâlnirea noastră va fi importantă nu numai la nivel politic, ci va avea un impact pozitiv major asupra publicului român de acasă, asupra comunității românești din SUA, asupra comunităților de afaceri din țările noastre și asupra tuturor celor care au depus eforturi (...) pentru a face relația noastră mai solidă", a afirmat Iohannis în cadrul dezbaterii '20 Years After — The Relevance of the Romanian — U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context', organizată de Heritage Foundation.

Administrația Prezidențială arăta într-un comunicat transmis, săptămâna trecută, că întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia.

"Președintele Klaus Iohannis va aborda prioritățile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite", preciza Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis efectuează până vineri o vizită în Statele Unite ale Americii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...