Klaus Iohannis vizitează victimele exploziilor de la Crevedia internate la Spitalul Floreasca

Klaus Iohannis vizitează victimele exploziilor de la Crevedia internate la Spitalul Floreasca

Președintele României, Klaus Iohannis, va face, marți, o vizită la Spitalul Floreasca, acolo unde sunt internate mai multe victime ale exploziilor de la Crevedia.

Klaus Iohannis vizitează victimele exploziilor de la Crevedia. Foto: Arhivă

Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială.

Două explozii au avut loc , sâmbătă seara, la o stație GPL din Crevedia, care funcționa ilegal. Doi oameni au murit, alți 56 fiind răniți. 12 dintre răniți au fost duși la spitale din străinătate, alte 12 persoane fiind externate.

Imediat după explozii, președintele a transmis un mesaj prin care a solicitat măsuri urgente pentru cei răniți.

"O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență.

De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete", a transmis președintele României, Klaus Iohannis.

Guvernul României a activat imediat Mecanismul de Protecție Civilă, 12 pacienți fiind transportați la spitale din mai multe țări.

Anchete în lanț

Autoritățile au descoperit că stația, controlată de fiul primarului din Caracal, funcționa ilegal, fiind demarate mai multe anchete. În primul rând, procurorii de la Parchetul general vor sa afle cine e responsabil de producerea exploziilor, cercetarea la fața locului desfăsurându-se cu dificultate din cauză că zona încă nu este sigură.

Procurorii au ridicat acte de la Primăria Crevedia în legătură cu activitatea firmei, desfășurând percheziții la locuințele celor doi proprietari.

Teoretic, stația servea drept parcare pentru autocisterne, alte activități fiind suspendate încă din 2020, ca urmare a unor nereguli.

Procurorul general a menționat că prima explozie s-a produs de la o sursa de foc nedescoperită încă, în timp ce gazul era transferată dintr-o cisternă în alta. În primă fază, o persoană a murit și alte șapte au fost rănite. Dupa apariția pompierilor a avut loc a doua explozie, care a provocat 50 de răniți. La spital a mai murit o persoană.

Ulterior, procurorii militari au declanșat o anchetă cu privire la intervenția pompierilor.

Apoi, DNA s-a autosesizat și a deschis două dosare de abuz în serviciu vizând funcționari publici care au autorizat funcționarea stației GPL.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat