Klemm: Am aflat cu regret că opt militari români au fost răniţi în Afganistan; le transmitem însănătoşire grabnică

Klemm: Am aflat cu regret că opt militari români au fost răniţi în Afganistan; le transmitem însănătoşire grabnică

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat marţi că a aflat cu regret că opt militari români au fost răniţi în atacul de luni din Afganistan, transmiţându-le acestora aprecierea sa şi pe cea a Statelor Unite.

"Am aflat cu regret că opt militari români au fost răniţi în atacul de luni din Afganistan. Transmit aprecierea mea, şi pe cea a Statelor Unite, pentru serviciul lor în cadrul misiunii NATO din Afganistan. Aceşti români curajoşi au participat la numeroase misiuni în Afganistan şi Kosovo, pentru a aduce libertate şi democraţie în zone grav afectate de război. Le transmitem însănătoşire grabnică. Potrivit relatărilor, acelaşi atac ar fi ucis 11 copii afgani. Gândurile noastre sunt şi alături de familiile acestora", a spus ambasadorul Hans Klemm, într-un mesaj publicat marţi pe pagina de Facebook a Ambasadei Statelor Unite în România.

Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung-Muscel au fost răniţi luni dimineaţă în Afganistan, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană.

Ulterior, MApN a informat că militarii răniţi se află în stare stabilă , fiind în afara oricărui pericol. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”