Klemm: Pentru a atrage investiții, România trebuie să aibă un cadru fiscal, politic și economic predictibil și stabil

Klemm: Pentru a atrage investiții, România trebuie să aibă un cadru fiscal, politic și economic predictibil și stabil

România trebuie să aibă un cadru fiscal, politic și economic stabil și predictibil, pentru a atrage investiții, a declarat marți ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm.

"Pentru a atrage investiții, România trebuie să aibă un cadru fiscal, politic și economic stabil și predictibil, mai ales modul în care este gestionată economia. Guvernul are responsabilitate față de companii, de investitori. Când intenționează să schimbe politicile-cadru, în general, ar trebui să se consulte cu investitorii din sectorul privat și ar trebui să aibă în vedere stimulente pentru a atrage investiții. Aceste stimulente nu trebuie să fie neapărat fiscale, pot consta într-un cadru de colaborare între sectorul academic și cel privat. Pentru a crea un astfel de mediu trebuie protejat dreptul de proprietate intelectuală, modul în care se transferă proprietatea intelectuală din sectorul de stat către cel privat pentru a încuraja cercetarea și dezvoltarea, inclusiv în domeniul biotehnologiei", a afirmat Klemm, la dezbaterea "DeCodăm ADN-ul viitorului României".

El a subliniat că unul dintre scopurile mandatului său îl reprezintă buna colaborare dintre România și SUA.

"Unul dintre scopurile mele în acest mandat este să promovez buna colaborare, o deschidere a relațiilor dintre România și SUA și asta presupune inclusiv încurajarea de investiții — companii americane să vină să investească aici în România, dar cred că și invers, companiile românești să investească în SUA. Toți cei din conducerea țării — președintele Iohannis și premierul Cioloș — m-au încurajat să pun un accent mai mare pe eforturile pe care eu și ambasada le putem desfășura pentru a încuraja investițiile în România. Eu sprijin acest demers — să existe investiții americane în România. (...) Există și o motivație strategică, pentru că România reprezintă o miză pentru noi", a adăugat Hans Klemm.

Ambasadorul a precizat însă că nu poate avea nicio influență asupra deciziilor companiilor americane, acestea aparținând exclusiv acționarilor.

Dezbaterea pe tema dezvoltării cercetării și inovației în România intitulată "DeCodăm ADN-ul viitorului României" a avut loc marți la Palatul Parlamentului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...