Korodi: UDMR va semna protocolul de colaborare în Parlament cu PSD-ALDE; premierul propus este pregătit profesional

Korodi: UDMR va semna protocolul de colaborare în Parlament cu PSD-ALDE; premierul propus este pregătit profesional

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Korodi Attila, a declarat pentru AGERPRES că, după aflarea numelui premierului propus, UDMR a decis să semneze miercuri protocolul de colaborare în Parlament cu PSD-ALDE.

"Noi am avut o înțelegere că până când nu cunoaștem persoana premierului nu vom semna protocolul de colaborare în Parlament. După ce am fost informați despre persoana premierului ne-am consultat între colegi și, conform mandatului care a fost dat de grup, astăzi vom semna protocolul de colaborare PSD-ALDE", a declarat Korodi, pentru AGERPRES.

Despre premierul propus de Liviu Dragnea, Korodi Attila, fost ministru al Mediului, a spus că este pregătit din punct de vedere profesional și rămâne de văzut dacă va avea și o susținere politică solidă.

"Premierul propus, din punct de vedere profesional, este pregătit. Din punct de vedere al susținerii politice probabil că perioada următoare ne va demonstra dacă poate PSD-ALDE să ofere o susținere solidă. (...) Am colaborat (n.r.: cu Sevil Shhaideh) și din punct de vedere profesional lucrează foarte bine, are o capacitate de muncă foarte mare și o deschidere la dialog. Asta am perceput în colaborarea mea cu dumneaei", a spus Korodi.

Întrebat dacă a fost surprins de faptul că a fost propusă o femeie pentru funcția de prim ministru, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților a precizat că important este modul în care poate să lucreze.

"Cumva nu m-a surprins. Știind persoana respectivă deja eu m-am focusat pe cum fost colaborarea noastră și cum a funcționat și a funcționat bine. Eu cred că nu contează dacă este femeie, dacă este de etnie tătaro-turcă, contează foarte mult cum poate să lucreze și aici a fost ok", a conchis Korodi Attila.

Propunerea social-democraților pentru funcția de prim-ministru este Sevil Shhaideh, a anunțat miercuri președintele PSD, Liviu Dragnea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

4 Câh...

5 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!