Kosovo: Hashim Thaci acordă cea mai înaltă distincţie preşedintelui Donald Trump

Kosovo: Hashim Thaci acordă cea mai înaltă distincţie preşedintelui Donald Trump

Kosovo acordă preşedintelui american Donald Trump cea mai înaltă distincţie pentru rolul său de susţinere a eforturilor Priştinei şi Belgradului de a ajunge la o înţelegere în domeniul normalizării legăturilor lor economice, transmite Reuters.

Preşedintele kosovar Hashim Thaci a adresat o scrisoare liderului de la Casa Albă în care îl informează pe Donald Trump că va primi Medalia Ordinul Libertăţii.

Doi colaboratori ai preşedintelui american, consilierul pentru securitate naţională Robert O'Brien şi Richard Grenell, emisarul SUA pentru negocierile Kosovo-Serbia, urmează să primească Medalia Prezidenţială a Meritelor.

Ca parte a unui acord încheiat la începutul acestei luni, Belgrad şi Priştina au căzut de acord să colaboreze în domeniul economic. Aspectul normalizării relaţiilor politice continuă să rămână însă nesoluţionat.

În scrisoarea adresată preşedintelui Trump, în care îşi exprimă "profunda recunoştinţă pentru contribuţia personală la intermedierea acordului", Hashim Thaci adresează liderului SUA invitaţia de a efectua o vizită în Kosovo. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…