Kosovo: Hashim Thaci acordă cea mai înaltă distincţie preşedintelui Donald Trump

Kosovo: Hashim Thaci acordă cea mai înaltă distincţie preşedintelui Donald Trump

Kosovo acordă preşedintelui american Donald Trump cea mai înaltă distincţie pentru rolul său de susţinere a eforturilor Priştinei şi Belgradului de a ajunge la o înţelegere în domeniul normalizării legăturilor lor economice, transmite Reuters.

Preşedintele kosovar Hashim Thaci a adresat o scrisoare liderului de la Casa Albă în care îl informează pe Donald Trump că va primi Medalia Ordinul Libertăţii.

Doi colaboratori ai preşedintelui american, consilierul pentru securitate naţională Robert O'Brien şi Richard Grenell, emisarul SUA pentru negocierile Kosovo-Serbia, urmează să primească Medalia Prezidenţială a Meritelor.

Ca parte a unui acord încheiat la începutul acestei luni, Belgrad şi Priştina au căzut de acord să colaboreze în domeniul economic. Aspectul normalizării relaţiilor politice continuă să rămână însă nesoluţionat.

În scrisoarea adresată preşedintelui Trump, în care îşi exprimă "profunda recunoştinţă pentru contribuţia personală la intermedierea acordului", Hashim Thaci adresează liderului SUA invitaţia de a efectua o vizită în Kosovo. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică