Kosovo: Un fost membru al gherilei care a luptat împotriva sârbilor în războiul din 1998-1999, numit prim-ministru

Kosovo: Un fost membru al gherilei care a luptat împotriva sârbilor în războiul din 1998-1999, numit prim-ministru

Președintele kosovar Hashim Thaci l-a numit joi în funcția de premier pe Ramush Haradinaj, fost membru al gherilei etnicilor albanezi din Kosovo care au luptat împotriva forțelor sârbilor în războiul din 1998-1999, relatează Reuters și AFP.

Sursa foto: Hashim Thaci / Facebook

Numirea lui Haradinaj a fost anunțată de către Thaci pe contul său de Facebook . Ea urmează să fie aprobată de către parlamentul kosovar, unde Haradinaj pare să dețină acum o majoritate după ralierea unui mic partid.

Prin numirea lui Haradinaj se pune capăt unui blocaj ce dura de trei luni, întrucât la alegerile din 11 iunie din Kosovo nu a rezultat o majoritate clară în parlament.

Coaliția lui Haradinaj, constituită din partide formate din foști membri ai gherilei etnicilor albanezi care au luptat împotriva forțelor sârbe în războiul din 1989-1999, a semnat luni un acord cu micul partid Noua Alianță pentru Kosovo pentru a forma guvernul.

În baza acordului, gruparea de partide va deține 62 din cele 120 de mandate ale parlamentului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!