Kosovo: Un fost membru al gherilei care a luptat împotriva sârbilor în războiul din 1998-1999, numit prim-ministru

Kosovo: Un fost membru al gherilei care a luptat împotriva sârbilor în războiul din 1998-1999, numit prim-ministru

Președintele kosovar Hashim Thaci l-a numit joi în funcția de premier pe Ramush Haradinaj, fost membru al gherilei etnicilor albanezi din Kosovo care au luptat împotriva forțelor sârbilor în războiul din 1998-1999, relatează Reuters și AFP.

Sursa foto: Hashim Thaci / Facebook

Numirea lui Haradinaj a fost anunțată de către Thaci pe contul său de Facebook . Ea urmează să fie aprobată de către parlamentul kosovar, unde Haradinaj pare să dețină acum o majoritate după ralierea unui mic partid.

Prin numirea lui Haradinaj se pune capăt unui blocaj ce dura de trei luni, întrucât la alegerile din 11 iunie din Kosovo nu a rezultat o majoritate clară în parlament.

Coaliția lui Haradinaj, constituită din partide formate din foști membri ai gherilei etnicilor albanezi care au luptat împotriva forțelor sârbe în războiul din 1989-1999, a semnat luni un acord cu micul partid Noua Alianță pentru Kosovo pentru a forma guvernul.

În baza acordului, gruparea de partide va deține 62 din cele 120 de mandate ale parlamentului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…