Kovacs, în prim-plan înainte de Liverpool – Real: Ce s-a scris despre centralul român

Kovacs, în prim-plan înainte de Liverpool – Real: Ce s-a scris despre centralul român

Istvan Kovacs e, fără îndoială, cel mai bine cotat central din România, statut pe care l-a dobândit după ce Ovidiu Hațegan a fost nevoit să ia o pauză din cauza problemelor cardiace cu care s-a confruntat. În ultima perioadă, Kovacs a fost delegat, periodic, la meciuri internaționale de mare importanță. Și a devenit o prezență constanță în Liga Campionilor!

Istvan Kovacs, un arbitru foarte apreciat la nivel internațional. FOTO: Arhiva Adevărul

În această seară, centralul din Carei va conduce partida cea mai așteptată din această săptămână din optimi: Liverpool – Real Madrid. Adevărul a scris aici despre faptul că, în România, această confruntare va fi transmisă de trei posturi TV. Pe „Anfield“, Kovacs va arbitra al patrulea meci din Ligă, în acest sezon. Până acum, el a fost delegat, în stagiunea 2022-2023, la trei confruntări din faza grupelor:

*Dinamo Zagreb – Chelsea 1-0

*Club Brugge – Atletico Madrid 2-0

*Leverkusen – Porto 0-3

Delegarea unei brigăzi din România la duelul Liverpool – Real Madrid – Istvan Kovacs va fi ajutat de Mihai Artene și Vasile Marinescu, iar rezervă va fi Horațiu Feșnic – a fost analizată de jurnaliștii spanioli de la „El Mundo Deportivo“, după cum a notat Eurosport. Jurnaliștii iberici au scris în avancronica partidei despre faptul că Istvan Kovacs are experiența unor partide mari în Liga Campionilor.

Cine e Istvan Kovacs: merită să menţionăm că românul a fluierat şi meciul din turul semifinalelor (n.r. în sezonul trecut), Manchester City – Real Madrid. E un arbitru internaţional din 2010 şi va conduce al 14-lea său meci din Champions League. Istvan Kovacs vine pe Anfield, după ce a fluierat în semifinala Flamengo – Al Hilal, la Campionatul Mondial al Cluburilor“, a fost prezentarea făcută pentru centralul din Carei.

Au curs laudele la adresa sa după un alt meci uriaș

Istvan Kovacs s-a aflat la centru, anul trecut, în turul semifinalelor Ligii Campionilor, Manchester City – Real Madrid, scor 4-3. Atunci, pe „Etihad Stadium“, românul a avut o prestație excelentă și au curs laudele la adresa sa, după cum se poate vedea mai jos:

*Serieanews.com: Kovacs a fost impecabil, unii numindu-l chiar fenomen sau cel mai bun om al meciului.

*Mark Clattenburg, fost arbitru FIFA care a fost la centru în finala Euro 2016: Avantajul lăsat la golul lui Bernardo Silva a fost o dovadă de arbitraj extraordinar la Istvan Kovacs. Zinchenko a fost împiedicat clar şi ar fi fost atât de uşor pentru Kovacs să dea lovitură liberă. Dar a aşteptat şi acţiunea s-a încheiat cu fantasticul gol al lui Bernardo Silva. Pregătirea fizică a lui Kovacs şi luarea hotărârilor au fost cele mai bune văzute de mine de mult timp la un arbitru.

*Sport.es: De ce a acordat arbitrul penalty la henţul lui Laporte? Istvan Kovacs a fost excelent plasat şi n-a avut îndoieli în privinţa loviturii de la 11 metri. Centralul a înţeles că mâna fundaşului lui City se afla într-o poziţie nefirească, cu braţul întins deasupra înălţimii umerilor.

*Cesar Luis Barrenechea Montero, fost mare arbitru spaniol: Într-un meci competitiv şi cu o mare viteză de joc, arbitrul român a fost mereu aproape de faze. A aplicat bine avantajul, atunci când a fost nevoie, mai ales în minutul 74, când Bernardo Silva a marcat după ce acest central a simţit excelent jocul. A ştiut să deţină mereu controlul partidei şi a fluierat doar când trebuia să fluiere, lăsând jocul liber.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...