Kovesi a sesizat CSM că nu și-a putut prezenta punctul de vedere în timpul controlului Inspecției Judiciare (surse)

Kovesi a sesizat CSM că nu și-a putut prezenta punctul de vedere în timpul controlului Inspecției Judiciare (surse)

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a reclamat, în memoriul depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), faptul că nu și-a putut prezenta punctul de vedere în timpul controlului efectuat de Inspecția Judiciară (IJ), au declarat marți, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor, una dintre nemulțumirile exprimate de Laura Codruța Kovesi a fost legată de faptul că inspectorii judiciari nu au ascultat și punctele de vedere ale procurorilor cu funcții de conducere din cadrul DNA, fiind audiați, în schimb, procurori care între timp au fost îndepărtați din instituție. În opinia șefei DNA, o abordare echidistantă ar fi impus ascultarea ambelor părți de către echipa de control.

Conform acelorași surse, atât memoriul depus de Laura Codruța Kovesi, cât și celelalte note și sesizări în legătură cu controlul efectuat de IJ la DNA ar putea fi luate în discuția Secției pentru procurori a CSM în ședința din 7 septembrie.

CSM a primit mai multe note și memorii pe tema controlului efectuat de IJ la DNA, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituției, judecătorul Ștefan Lucaciuc.

Conform sursei citate, o notă a fost trimisă de inspectorul Elena Rădescu, o alta de ea și două colege din echipa de control care îi susțin punctul de vedere, iar o a treia de ceilalți membri ai echipei care a efectuat verificările la DNA.

"Toate aceste note privesc aspecte legate de modul în care a fost efectuată respectiva acțiune de control", a precizat Ștefan Lucaciuc.

La CSM a fost înregistrat, în cursul săptămânii trecute, un memoriu transmis de DNA, care se referă la aceeași acțiune de control. Există, de asemenea, și un punct de vedere al inspectorului șef al IJ, pe marginea procesului verbal ce conține concluziile preliminare ale verificărilor efectuate.

"Toate materialele primite pe această temă au fost grupate și transmise Secției pentru procurori, pentru analiză și propuneri. Deocamdată, ele sunt în faza de analiză", a mai spus purtătorul de cuvânt al CSM.

Potrivit unor informații apărute în presă, coordonatoarea echipei care a făcut controlul la DNA, inspectorul Elena Rădescu, a trimis CSM o notă în acuza o persoană din conducerea IJ de imixtiuni de natură a perturba activitatea instituției verificate, iar pe două colege de lipsă de tact.

IJ a finalizat pe 25 august controlul la Direcția Națională Anticorupție, inspectorii având termen până pe 6 octombrie să înainteze raportul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Controlul IJ la DNA privind eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor de către conducerea instituției a început pe 17 iulie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Așa o fi?