Kovesi afirmă că INEC a stabilit că înregistrarea în care ar fi dat ordine procurorilor din subordine a fost editată

Kovesi afirmă că INEC a stabilit că înregistrarea în care ar fi dat ordine procurorilor din subordine a fost editată

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat, miercuri seară, că Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) a stabilit, printr-o expertiză, că înregistrarea în care ea le-ar fi dat ordine procurorilor din subordine ''să ajungă la premier'' a suferit editări.

"Sunt două expertize în dosar care constată că nu am făcut acele afirmaţii. Chiar Inspecţia Judiciară constată că nu am făcut acea afirmaţie. Toţi martorii care au fost audiaţi, respectiv procurorii care au fost la şedinţă, au spus că nu am făcut acea afirmaţie. Şi nu am făcut acea afirmaţie. Încă din prima seară (...) când a apărut acea înregistrare am precizat că anumite afirmaţii nu le-am făcut. (...) Anumite cuvinte, n-am să vi le spun care, dacă vă puneţi căştile şi o să ascultaţi atent, o să vedeţi că nu acelea au fost rostite, redarea este greşită. Am menţionat şi menţionez că s-a stabilit, printr-o expertiză făcută de Institutul de Criminalistică, faptul că acea înregistrare a suferit editări, modificări", a declarat Laura Codruţa Kovesi într-o conferinţă de presă susţinută la sediul DNA.

Pe 18 iunie, o înregistrare în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa ''să ajungă la premier'' a fost difuzată la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3, post potrivit căruia în înregistrarea respectivă şefa DNA vorbea cu procurorul Jean Uncheşelu.

În aceeaşi zi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Livia Săplăcan, a afirmat că înregistrarea, apărută în spaţiul public, în care Laura Codruţa Kovesi le-ar da ordine procurorilor din subordine ''să ajungă la premier'' conţine fragmente între care au fost intercalate sintagme menite să distorsioneze conţinutul celor spuse.

''Înregistrarea conţine fragmente care au fost rostite de procurorul-şef în mod public ori la şedinţele de lucru cu procurorii unei secţii operative. Între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi aparţin şi care sunt menite să distorsioneze grav conţinutul celor spuse'', a declarat pentru AGERPRES Săplăcan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro