Kovesi: Am lăudat și voi lăuda în continuare activitatea DNA Ploiești

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat joi că a lăudat și va lăuda în continuare activitatea DNA Ploiești, deoarece procurorii de acolo au avut o activitate meritorie.

Prezentă la bilanțul activității DIICOT pe anul 2016, Kovesi a fost întrebată de jurnaliști cum comentează înregistrările în care a apărut procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiești.

"Domnul Negulescu și-a cerut încetarea activității de la DNA în cursul zilei de ieri. Este o verificare disciplinară pe rolul Inspecției Judiciare. Inspecția Judiciară va stabili dacă a vorbit un procuror sau altcineva. Nu pot să fac alte comentarii, având în vedere această cercetare disciplinară care a fost deschisă. (...) Laud activitatea DNA Ploiești, am lăudat-o și o să o laud în continuare, câtă vreme colegii de acolo și-au făcut treaba. Faptul că este o cercetare disciplinară în curs nu înseamnă că procurorii DNA nu și-au făcut treaba. Haideți să așteptăm rezultatul Inspecției, să vedem dacă a fost un procuror implicat în acea discuție sau nu, să vedem ce s-a întâmplat. Colegii de la Serviciul Teritorial Ploiești au avut anul trecut o activitate meritorie și faptul că această cercetare disciplinară a fost deschisă nu înseamnă că ei nu au lucrat", a spus Kovesi.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumentează dosarul Ponta — Ghiță — Blair, a cerut miercuri încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, după ce în presă au apărut înregistrări audio cu o discuție între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Negulescu.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

2 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

3 Iluzie optică?

4 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

5 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata