Kovesi: Am lăudat și voi lăuda în continuare activitatea DNA Ploiești

Kovesi: Am lăudat și voi lăuda în continuare activitatea DNA Ploiești

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat joi că a lăudat și va lăuda în continuare activitatea DNA Ploiești, deoarece procurorii de acolo au avut o activitate meritorie.

Prezentă la bilanțul activității DIICOT pe anul 2016, Kovesi a fost întrebată de jurnaliști cum comentează înregistrările în care a apărut procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiești.

"Domnul Negulescu și-a cerut încetarea activității de la DNA în cursul zilei de ieri. Este o verificare disciplinară pe rolul Inspecției Judiciare. Inspecția Judiciară va stabili dacă a vorbit un procuror sau altcineva. Nu pot să fac alte comentarii, având în vedere această cercetare disciplinară care a fost deschisă. (...) Laud activitatea DNA Ploiești, am lăudat-o și o să o laud în continuare, câtă vreme colegii de acolo și-au făcut treaba. Faptul că este o cercetare disciplinară în curs nu înseamnă că procurorii DNA nu și-au făcut treaba. Haideți să așteptăm rezultatul Inspecției, să vedem dacă a fost un procuror implicat în acea discuție sau nu, să vedem ce s-a întâmplat. Colegii de la Serviciul Teritorial Ploiești au avut anul trecut o activitate meritorie și faptul că această cercetare disciplinară a fost deschisă nu înseamnă că ei nu au lucrat", a spus Kovesi.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumentează dosarul Ponta — Ghiță — Blair, a cerut miercuri încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, după ce în presă au apărut înregistrări audio cu o discuție între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Negulescu.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!