Kovesi: Am lăudat și voi lăuda în continuare activitatea DNA Ploiești

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat joi că a lăudat și va lăuda în continuare activitatea DNA Ploiești, deoarece procurorii de acolo au avut o activitate meritorie.

Prezentă la bilanțul activității DIICOT pe anul 2016, Kovesi a fost întrebată de jurnaliști cum comentează înregistrările în care a apărut procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiești.

"Domnul Negulescu și-a cerut încetarea activității de la DNA în cursul zilei de ieri. Este o verificare disciplinară pe rolul Inspecției Judiciare. Inspecția Judiciară va stabili dacă a vorbit un procuror sau altcineva. Nu pot să fac alte comentarii, având în vedere această cercetare disciplinară care a fost deschisă. (...) Laud activitatea DNA Ploiești, am lăudat-o și o să o laud în continuare, câtă vreme colegii de acolo și-au făcut treaba. Faptul că este o cercetare disciplinară în curs nu înseamnă că procurorii DNA nu și-au făcut treaba. Haideți să așteptăm rezultatul Inspecției, să vedem dacă a fost un procuror implicat în acea discuție sau nu, să vedem ce s-a întâmplat. Colegii de la Serviciul Teritorial Ploiești au avut anul trecut o activitate meritorie și faptul că această cercetare disciplinară a fost deschisă nu înseamnă că ei nu au lucrat", a spus Kovesi.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumentează dosarul Ponta — Ghiță — Blair, a cerut miercuri încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, după ce în presă au apărut înregistrări audio cu o discuție între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Negulescu.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi