Kovesi: Avem mai multe anchete privind achiziții publice în spitale; nu pot confirma pentru ce produse, medicamente

Kovesi: Avem mai multe anchete privind achiziții publice în spitale; nu pot confirma pentru ce produse, medicamente

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, luni, că procurorii DNA au în derulare mai multe anchete care vizează achizițiile publice făcute de diferite spitale din București și alte localități, însă nu poate confirma pentru ce produse, medicamente sau tipuri de aparatură medicală.

"Avem foarte multe anchete care vizează achiziții publice. În ceea ce privește frauda în achizițiile publice în domeniul sănătății, pot să vă spun că avem în derulare mai multe anchete care vizează mai multe achiziții publice de la diferite spitale atât din București dar și din celelalte localități ale României. Nu vă pot confirma pentru ce produse, pentru ce medicamente, pentru ce tipuri de aparatură medicală pentru că aceste investigații sunt confidențiale", a spus Kovesi, răspunzând unei întrebări despre posibila implicare a DNA în ancheta Hexi Pharma, la ieșirea de la dezbaterea "Corupția în sistemul de sănătate — prevenire și investigare. Experiență, bune practici și provocări".

Ea a precizat că, pe măsură ce procurorii anticorupție vor finaliza cercetările și vor face actele necesare demarării procedurilor de inculpare, vor fi făcute public informațiile despre aceste cazuri.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Cristina Tatu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Premieră la Iași / Amanta cere daune morale de la soţie

2 Așa o fi?

3 Imaginea asta zace în căpuțul multor românași...

4 Fabrica de pitici pe creier a României / Păreloloaga Carmen Tănase, noi declarații imbecile despre vaccinați

5 Bă, ești nebun? / „Metoda rugăciunilor”, tactica prin care o bandă de „valori” a jefuit zeci de temple budiste d…