Kovesi, despre dosarul retrocedării pădurii de la Snagov: Prejudiciul estimat este undeva la 9 milioane de euro

Kovesi, despre dosarul retrocedării pădurii de la Snagov: Prejudiciul estimat este undeva la 9 milioane de euro

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat joi că prejudiciul în dosarul retrocedării pădurii de la Snagov se ridică la aproximativ nouă milioane de euro.

"În cursul zilei de astăzi continuă audierile, au fost audiate mai multe persoane care au participat la presupusa faptă penală, s-au luat și măsuri preventive în cursul zilei ieri. Prejudiciul estimat este undeva la nouă milioane de euro, este vorba despre o suprafață de teren de peste 40 de hectare, situată în comuna Snagov", a spus Kovesi, după bilanțul DIICOT.

Procurorii DNA Brașov au dispus, joi, extinderea anchetei în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa și față de fapte legate de retrocedarea nelegală a unei suprafețe de 47 de hectare de pădure, situată în localitatea Snagov, fiind plasați sub control judiciar Nicolae Jecu, fost prefect al județului Ilfov, și Apostol Mușat, fost primar al comunei Snagov.

De asemenea, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Remus Truică pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani, precum și față de prințul Paul pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, Nicolae Jecu și Apostol Mușat sunt acuzați de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave.

În dosar, procurorii l-au reținut pe Theodor Chiriac, la data faptelor director tehnic în cadrul Direcției Silvice Ilfov, delegat în funcția de șef al Direcției menționate, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, și participație improprie la spălare a banilor. El va fi prezentat joi la Curtea de Apel Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de Niculae Dima, la data faptelor secretar al localității Snagov și membru în Comisia locală de fond funciar, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…