Kovesi despre nominalizarea lui Lazăr la funcția de procuror general: Nu comentez; am doar relații profesionale cu candidații

Kovesi despre nominalizarea lui Lazăr la funcția de procuror general: Nu comentez; am doar relații profesionale cu candidații

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat vineri că are doar relații profesionale cu cei care s-au înscris în competiția pentru conducerea Ministerului Public.

"Nu comentez propunerea. Am lucrat cu toți cei patru candidați în cei 20 de ani de carieră și am doar relații profesionale cu colegii participanți la procedură. Niciunul din candidați nu are relații personale cu membri ai familiei mele", a afirmat Kovesi, pentru AGERPRES, întrebată cu privire la nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis vineri Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Procurorul general al PÎCCJ este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Pe 22 martie, ministrul Raluca Prună s-a întâlnit cu cei patru candidați care s-au înscris în cursa pentru funcția de șef al Ministerului Public: Gheorghe Ivan — procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Oana Schmidt-Hăineală — procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov și membru al CSM, Augustin Lazăr — procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia și Codruț Olaru — adjunct al procurorului general al PÎCCJ.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /