Kovesi: Ministrul Justiţiei invocă un raport al Inspecţiei Judiciare care nu a fost aprobat de CSM în acea formă

Kovesi: Ministrul Justiţiei invocă un raport al Inspecţiei Judiciare care nu a fost aprobat de CSM în acea formă

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat marţi că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a invocat, în susţinerea cererii de revocare a sa din funcţie, elemente conţinute în forma iniţială a unui raport întocmit de Inspecţia Judiciară, din care doar o parte dintre concluzii au fost însuşite de Consiliul Superior al Magistraturii.

"La punctul 8 se motivează că în raportul Direcţiei de Inspecţie judiciară pentru procurori, derulat în cursul anului trecut la DNA, s-au reţinut trei elemente. Primul, că sunt indicii că am obstrucţionat activitatea de control, apoi că prin hotărârea Secţiei de procurori s-au constatat deficienţe la nivel de management în instituţie şi un comportament autoritar către discreţionar. (...) În primul rând, motivele şi argumentele invocate în această propunere (...) se bazează pe forma raportului emis de Inspecţia Judiciară în luna septembrie (...). Aş vrea să spun că acel raport nu a fost aprobat de CSM - Secţia de procurori în forma în care a fost redactat, în urma obiecţiunilor făcute (...), forma acestui raport a fost modificată, numai o parte dintre observaţiile reţinute de Inspecţia Judiciară au fost însuşite", a spus Kovesi.

Ea a subliniat că trebuie avut în vedere doar ceea ce a decis, conform legii, Secţia pentru procurori, raportul iniţial al Inspecţiei Judiciare fiind un act care "nu are niciun fel de valoare juridică" în lipsa aprobării CSM.

Secţia pentru procurori a CSM discută, marţi, solicitarea ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!