Kovesi: Ministrul Justiţiei preia anumite aspecte pe care probabil le cunoaşte din spaţiul public

Kovesi: Ministrul Justiţiei preia anumite aspecte pe care probabil le cunoaşte din spaţiul public

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat marţi, în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că ministrul Justiţiei a preluat, în motivarea cererii de revocare a sa din funcţie, anumite informaţii care circulau în spaţiul public cu privire la presupuse criterii de prioritizare a dosarelor.

"Un alt motiv care nu este dovedit şi nu este susţinut în realitate este cel prevăzut la punctul 10, prioritizarea soluţionării dosarelor cu impact mediatic, atitudini nedemne. Ministrul Justiţiei preia în motivare anumite aspecte pe care, probabil, le cunoaşte din spaţiul public sau dintr-un raport care este în realitate, de fapt, o rezoluţie de începere a acţiunii disciplinare (...). La o simplă lecturare a documentului întocmit de Inspecţia Judiciară se poate constata că nu am folosit niciodată cuvântul 'decapat', acest lucru rezultă din audierile care au fost făcute", a declarat Kovesi.

Ea a susţinut, totodată, că din audierea procurorilor DNA a rezultat şi faptul că niciodată nu a dispus prioritizarea dosarelor după calitatea persoanelor şi nu a combătut efectele negative ale unor decizii ale Curţii Constituţionale.

"Documentul care este afişat inclusiv pe site-ul Ministerului Justiţiei (...) include concluziile expertizei tehnice din care rezultă foarte clar că înregistrările care au apărut în spaţiul public nu sunt originale, nu sunt autentice şi au suferit cel puţin o modificare", a mai spus şefa DNA.

Secţia pentru procurori a CSM discută, marţi, solicitarea ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

4 HARTĂ Priviți, rușii își consolidează pozițiile defensive pentru a se pregăti de o contraofensivă ucraineană!

5 VIDEO Beție popească / Unul a băut până a leșinat, al doilea a decis să se întoarcă de unde abia venise, în Ucraina