Kovesi, precizări după noul ATAC IMBECIL de la Antena3/Mircea Badea

Kovesi, precizări după noul ATAC IMBECIL de la Antena3/Mircea Badea

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că atât la data înregistrării la DNA a dosarului Intact-RCS/RDS, cât și pe durata instrumentării acestuia nu a cunoscut personal și nu a discutat cu nicio persoană din conducere sau cu foști ori actuali angajați ai companiei care este parte vătămată în dosar.

"Dosarul nr.129/P/2013, prin care mai multe persoane — directori și acționari ai Trustului Intact — au fost trimiși în judecată, a fost înregistrat la Direcția Națională Anticorupție la data de 24 aprilie 2013, înainte de numirea mea în funcția de procuror șef al DNA. Atât la data înregistrării dosarului la DNA, cât și pe durata instrumentării acestuia nu am cunoscut personal și nu am discutat cu nicio persoană din conducerea sau cu angajați/foști angajați ai companiei care este parte vătămată în dosar", menționează Kovesi, potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

Ea precizează că rechizitoriul nu a fost confirmat de procurorul șef al DNA, ci de procurorul șef al Secției pentru combaterea corupției.

"Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relații personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparțialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA. Orice fel de atacuri defăimătoare la adresa mea, inclusiv a vieții mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea căilor legale", a adăugat șefa DNA.

Potrivit comunicatului citat, precizările procurorului-șef al DNA vin ca urmare a unor "afirmații mincinoase și denigratoare" făcute în două emisiuni transmise miercuri de postul de televiziune Antena 3.

Magistrații de la Curtea de Apel București vor da pe 12 mai sentința în dosarul în care Dan Voiculescu și fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzați de șantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

Dosarul a fost înregistrat inițial în data de 19 aprilie 2013 la PÎCCJ, iar la scurt timp a fost declinat la DNA, perioadă în care Kovesi ocupa funcția de înalt reprezentant la misiunea României la Bruxelles pe probleme de justiție și luptă anticorupție.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI