Kovesi: S-au plătit sume enorme de bani pentru hărțuirea procurorilor DNA

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, afirmă că, în ultima perioadă, au fost multe atacuri "foarte agresive" asupra DNA din partea persoanelor cercetate și că s-au plătit 'sume enorme de bani' pentru hărțuirea procurorilor.

"Sunt atacuri foarte agresive, în ultima perioadă de timp, asupra DNA din partea persoanelor pe care le cercetăm. Pot să vă spun că aceste atacuri sunt făcute pentru a intimida procurorii, dar mai ales este o campanie destul de agresivă pentru decredibilizarea activității DNA. De altfel, s-au și plătit sume enorme de bani și comisioane de succes pentru hărțuirea procurorilor DNA și pentru campania de denigrare a instituției. (...) Atacurile din ultima perioadă, făcute doar de inculpații pe care îi cercetăm sau de persoane cercetate în alte dosare, dovedesc acest lucru", a declarat Kovesi, miercuri, la CSM, întrebată cu privire la recentele afirmații ale fostului premier Victor Ponta potrivit cărora șefa DNA ar fi fost la o cramă deținută de Sebastian Ghiță.

Cât privește prezența ei la CSM, Kovesi a spus că a venit pentru a susține un procuror DNA cercetat disciplinar.

"Am venit să îmi susțin colega, așa cum am făcut și data trecută. Sper ca CSM să ia o decizie corectă. Acest dosar disciplinar a fost deschis ca urmare a faptului că un procuror din DNA a îndrăznit să verifice modul în care un serviciu de informații a folosit banii statului, au fost investigați și sunt investigați doi foști miniștri de Interne, doi foști șefi ai unui serviciu de informații și mai mulți ofițeri de informații. Cred că astfel de anchete ar trebui încurajate și aștept să văd verdictul pe care CSM îl va da în această acțiune disciplinară", a mai spus șefa DNA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

2 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

5 Refuzata, cu ceas de 20 de mii de euro! Spune drept, nebunatico, ai pus și tu botul la borcanul cu miere?

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!