Kovesi: S-au plătit sume enorme de bani pentru hărțuirea procurorilor DNA

Kovesi: S-au plătit sume enorme de bani pentru hărțuirea procurorilor DNA

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, afirmă că, în ultima perioadă, au fost multe atacuri "foarte agresive" asupra DNA din partea persoanelor cercetate și că s-au plătit 'sume enorme de bani' pentru hărțuirea procurorilor.

"Sunt atacuri foarte agresive, în ultima perioadă de timp, asupra DNA din partea persoanelor pe care le cercetăm. Pot să vă spun că aceste atacuri sunt făcute pentru a intimida procurorii, dar mai ales este o campanie destul de agresivă pentru decredibilizarea activității DNA. De altfel, s-au și plătit sume enorme de bani și comisioane de succes pentru hărțuirea procurorilor DNA și pentru campania de denigrare a instituției. (...) Atacurile din ultima perioadă, făcute doar de inculpații pe care îi cercetăm sau de persoane cercetate în alte dosare, dovedesc acest lucru", a declarat Kovesi, miercuri, la CSM, întrebată cu privire la recentele afirmații ale fostului premier Victor Ponta potrivit cărora șefa DNA ar fi fost la o cramă deținută de Sebastian Ghiță.

Cât privește prezența ei la CSM, Kovesi a spus că a venit pentru a susține un procuror DNA cercetat disciplinar.

"Am venit să îmi susțin colega, așa cum am făcut și data trecută. Sper ca CSM să ia o decizie corectă. Acest dosar disciplinar a fost deschis ca urmare a faptului că un procuror din DNA a îndrăznit să verifice modul în care un serviciu de informații a folosit banii statului, au fost investigați și sunt investigați doi foști miniștri de Interne, doi foști șefi ai unui serviciu de informații și mai mulți ofițeri de informații. Cred că astfel de anchete ar trebui încurajate și aștept să văd verdictul pe care CSM îl va da în această acțiune disciplinară", a mai spus șefa DNA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”