Kovesi: Se trimit emailuri false în numele nostru, se fac sesizări false la Inspecția Judiciară

Kovesi: Se trimit emailuri false în numele nostru, se fac sesizări false la Inspecția Judiciară

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a afirmat, luni, că au apărut noi forme de atac la adresa instituției pe care o conduce, cum ar fi emailuri false trimise în numele procurorilor anticorupție sau denunțuri false adresate Inspecției Judiciare.

"Și noi simțim, de un an și jumătate, că este un asalt pe justiție și se manifestă în diverse forme. Avem atacuri prin presă, mai nou (...) se trimit emailuri false care conțin numele noastre, ale celor din DNA către diverse persoane. (...) Am primit o sesizare de la o persoană care a spus că a primit un email de la o adresă ce conținea numele meu. Am și trimis-o la Parchetul General să facă plângere. Se fac sesizări false la Inspecția Judiciară. Cineva a semnat în numele unui procuror o sesizare și a spus că procurorul șef al DNA a făcut presiuni asupra lui într-un dosar. Când Inspecția Judiciară a verificat, a ajuns la concluzia că acea semnătură era falsă și că acel procuror din DNA niciodată nu a făcut o sesizare", a declarat Kovesi, la Europa FM.

Ea a adăugat că, în ciuda presiunilor tot mai mari la adresa DNA, activitatea acestei instituții va continua ca și până acum.

"Ne confruntăm cu aceste propuneri de modificări legislative, cu atacurile, cu tot felul de situații în care ni se spune că DNA-ul va fi reorganizat, că se vor tăia competențele, că se modifică legislația. Da, este un asalt asupra noastră. (...) Nu ne lăsăm intimidați, nu ne lăsăm hărțuiți și ne facem treaba. Nu facem nimic în plus sau în minus față de ce făceam în anii anteriori. Dar, sigur, tensiune există, pentru că este și acest asalt asupra noastră, dar noi nu cedăm. (...) Câtă vreme vom avea corupție în România, niciodată acest lucru nu se va termina", a mai spus Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”