Kovesi spune că OUG pe Codurile penale va ajuta anumite persoane să scape de consecinţele răspunderii penale

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, că modificările care vor fi aduse Codurilor penale vor afecta în mod grav posibilităţile de investigare a faptelor de corupţie, subliniind că aceste modificări vor "ajuta anumite persoane să scape de consecinţele răspunderii penale".

"Sunt modificări care vor afecta în mod grav posibilităţile de investigare a faptelor de corupţie. Cred că tot ce s-a spus, inclusiv de către CSM şi de către colegii din DNA, de ceilalţi procurori şi judecători din sistemul judiciar, sunt întemeiate şi, într-adevăr, putem să fim îngrijoraţi că astfel de modificări legislative vor fi adoptate. Ele nu vor fi adoptate pentru a lupta eficient cu criminalitatea, ci ele vor fi adoptate pentru a ajuta anumite persoane să scape de consecinţele răspunderii penale", a spus Kovesi.

Referindu-se la discuţiile din spaţiul public referitor la abuzurile săvârşite de procurori, Kovesi a afirmat că DNA a trimis în judecată peste 70 de magistraţi pentru infracţiuni de abuz în serviciu.

"Despre acest subiect al abuzurilor, care văd că este în spaţiul public de o perioadă de timp. Aceste abuzuri trebuie constatate de instanţele de judecată sau de un judecător. Nu ştiu să fie în acest moment hotărâri definitive ale instanţelor. În mandatul de procuror şef al DNA au fost peste 70 de magistraţi care au fost trimişi în judecată inclusiv pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi pentru ceea ce se cunoaşte în spaţiul public ca fiind abuzuri. Eu am fost prima care atunci când au fost astfel de situaţii am intervenit şi am sesizat CSM sau Inspecţia Judiciară", a precizat Kovesi.

Declaraţia a fost făcută la ieşirea din sediul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, unde Kovesi a fost audiată timp de 6 ore. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…