Kovesi: Statul de drept nu este un moft

Kovesi: Statul de drept nu este un moft

Statul de drept nu este un moft, iar primirea însemnelor de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare recompensează și lupta pentru păstrarea și consolidarea acestuia, a declarat marți procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

*Kovesi la primirea Ordinului Legiunii de Onoare: Nu este o zi pentru mine, ci o zi a DNA

"Lupta cu corupția face parte din păstrarea și din apărarea statului de drept. Această distincție recompensează și lupta pentru păstrarea și consolidarea statului de drept. Statul de drept nu este un moft, nu putem să ne jucăm prin decizii care țin de alte chestiuni și nu de cele care sunt legate de stat. (...) Vom continua acest drum în măsura în care stabilitatea instituțională și competențele investigative ale DNA vor fi păstrate", a afirmat Kovesi, căreia ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, i-a conferit însemnele de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare .

Ea a spus că distincția primită arată că cei din DNA trebuie să continue drumul pe care au pornit.

"Sunt mândră că sunt înconjurată de oameni curajoși, de oameni activi care doresc să schimbe România, care doresc să trăiască într-o țară fără corupție, de oameni care știu că legea se aplică în mod egal, de oameni care nu s-au lăsat intimidați de persoane cu averi impresionante sau de persoane care au deținut funcții importante în stat, oameni care pur și simplu au aplicat legea și au fost profesioniști în ceea ce au făcut. Cred că și colegii mei și eu simțim în acest moment că suntem pe un drum pe care o să-l putem continua doar dacă vom fi lăsați să-l continuăm", a mai precizat șefa DNA.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

4 Foarte interesante amănunte!

5 Lumea interlopă este în doliu