Kremlin: Atacul de lângă FSB, o ''manifestare a nebuniei'' care poate avea loc oriunde în lume

Kremlin: Atacul de lângă FSB, o ''manifestare a nebuniei'' care poate avea loc oriunde în lume

Kremlinul a calificat luni atacul de la sfârşitul săptămânii din Moscova, în care doi ofiţeri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) au fost ucişi de un bărbat înarmat, drept "o manifestare a nebuniei" de tipul celeia cu care toate ţările lumii se confruntă din când în când, informează Reuters.

Investigatorii ruşi au anunţat vineri că bărbatul care a declanşat focul asupra sediului FSB din capitala rusă se numea Evgheni Maniurov , fost gardian de 39 de ani ce locuia lângă Moscova. Maniurov a ucis joi seara un angajat al FSB şi a rănit alte cinci persoane în afara clădirii FSB, înainte de a fi "lichidat". Un al doilea angajat al FSB a murit la spital , în urma rănilor grave.

Atacul a avut loc în timp ce Rusia a celebrat, la 19 decembrie, Ziua agenţilor din contraspionajul militar, iar la 20 decembrie, Ziua agenţilor din serviciile de securitate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat atacul drept tragedie. "Trăim în astfel de vremuri - şi nu doar noi, ci şi toate guvernele din lume - în care din nefericire nimeni nu este imun la orice manifestare a nebuniei cu consecinţe tragice", a spus Peskov. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...