Kremlin: Putin nu a fost influențat de Michael Flynn, fost consilier al lui Trump, în amânarea răspunsului la sancțiunile SUA

Kremlin: Putin nu a fost influențat de Michael Flynn, fost consilier al lui Trump, în amânarea răspunsului la sancțiunile SUA

Kremlinul a transmis marți că decizia de anul trecut a președintelui rus Vladimir Putin de a întârzia în a răspunde noilor sancțiuni ale SUA a fost luată independent și nu a fost influențată de fostul consilier american pe securitate națională Michael Flynn, relatează Reuters,

Flynn a pledat vinovat vineri la acuzația că a mințit FBI în legătură cu contactele sale cu Rusia și a fost de acord să coopereze cu procurorii care investighează acțiunile apropiaților lui Donald Trump înainte ca acesta să ajungă președintele SUA.

Procurorii americani susțin că Flynn și Serghei Kisliak, pe atunci ambasadorul Rusiei în SUA, au discutat în decembrie anul trecut despre sancțiunile economice pe care administrația Obama tocmai le impusese Moscovei pentru o presupusă implicare a acesteia în alegerile prezidențiale din SUA, lucru negat de Rusia.

La acel moment, Obama a expulzat 35 de diplomați ruși, iar autoritățile au confiscat două complexe diplomatice rusești în SUA.

Însă Putin a spus că va aștepta să vadă cum vor evolua relațiile odată cu noua administrație Trump, înainte de a răspunde. Rusia a adoptat represalii abia în vara acestui an.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat luni că Putin a luat independent decizia de a amâna adoptarea unor măsuri de răspuns și nu a știut de presupusa solicitare a lui Flynn ca Rusia să se abțină de la un răspuns imediat.

Flynn nu se afla în poziția de a-i cere lui Kisliak, în acel moment ambasadorul Rusiei la Washington, de a face ceva, a mai afirmat Peskov, adăugând că o astfel de idee este 'absurdă'.

"Bineînțeles că Putin este cel care a luat decizia. A fost decizia lui", a spus Peskov într-o teleconferință cu jurnaliștii.

Decizia "nu putea să aibă nicio legătură cu vreo solicitare sau recomandare. Președintele își ia deciziile absolut independent", a adăugat el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

3 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre