Kremlinul aşteaptă rezultatele finale oficiale înainte de a face vreun comentariu

Kremlinul aşteaptă rezultatele finale oficiale înainte de a face vreun comentariu

Kremlinul a declarat luni că va aştepta rezultatele oficiale ale alegerilor prezidenţiale din SUA înainte de a face comentarii despre rezultatul scrutinului şi că a luat notă de anunţul preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump referitor la obiecţiile juridice legate de vot, informează Reuters şi AFP.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu s-a pronunţat asupra acestei chestiuni după ce sâmbătă mass-media americane l-au anunţat drept câştigător al alegerilor din 3 noiembrie pe candidatul democrat Joe Biden, cu 273 de mari electori, graţie succesului înregistrat în statul-cheie Pennsylvania.

Într-o videoconferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Moscova consideră că înainte de a face vreun comentariu privind alegerile din SUA este mai bine să aştepte rezultatele oficiale ale scrutinului.

''Considerăm că este corect să aşteptăm rezultatele oficiale ale alegerilor care au avut loc. Doresc să reamintesc că preşedintele Putin a spus de mai multe ori că va respecta opţiunea poporului american oricare ar fi ea'', a spus Peskov.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington s-au deteriorat în special în 2014 când Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea. În acea perioadă, Joe Biden avea funcţia de vicepreşedinte în administraţia condusă de Barack Obama.

Mass media americane l-au anunţat drept câştigător al alegerilor din 3 noiembrie pe Joe Biden, cu 273 de mari electori, graţie succesului înregistrat în statul-cheie Pennsylvania. Biden ar urma să devină cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...