Kremlinul declară că situaţia din Belarus este sub control şi nu este nevoie să trimită forţe

Kremlinul declară că situaţia din Belarus este sub control şi nu este nevoie să trimită forţe

Kremlinul a declarat luni că situaţia din Belarus este sub control şi nu vede nevoia trimiterii de forţe pentru a-l sprijini pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, care se confruntă cu ample proteste după scrutinul controversat din 9 august, relatează Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că Kremlinul a creat o forţă specială de poliţie pentru a-l sprijini pe Lukaşenko la solicitarea acestuia, însă a precizat că forţele nu vor fi desfăşurate decât în cazul în care situaţia din Belarus va scăpa de sub control.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că forţele de securitate din Belarus şi conducerea ţării ţin situaţia sub control "într-o manieră destul de sigură".

Moscova este de asemenea pregătită să sprijine Belarusul, un aliat apropiat al Rusiei, pentru modificarea Constituţiei sale dacă i se cere acest lucru, a mai spus Peskov.

Reuters reaminteşte faptul că ruşii au votat în iulie în favoarea modificărilor constituţionale care-i vor permite preşedintelui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036 cel puţin dacă va fi reales. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /