Kremlinul este suspectat că îl ucide încet pe Navalnîi. Grav bolnav, opozantul a fost plasat din nou la izolare

Kremlinul este suspectat că îl ucide încet pe Navalnîi. Grav bolnav, opozantul a fost plasat din nou la izolare

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat în arest de mai bine de doi ani, a fost mutat din nou la izolare, în pofida faptului că este grav bolnav, după cum spune avocatul său.

Aleksei Navalnîi FOTO Arhivă

Colaboratorii opozantului rus au anunţat pe aplicaţia Telegram că acesta a fost plasat luni la izolare pentru încă 15 zile, după ce ieșise de sub acest regim pe 7 aprilie.

Ei au precizat că Navalnîi se confruntă cu noi restricţii privind cumpărarea alimentelor şi redactarea scrisorilor.

Opozantul este de părere că noua perioadă de izolare a fost decisă ca pedeapsă pentru ancheta sa cu privire la corupţia în rândul autorităţilor penitenciare.

Fondul pentru Combaterea Corupţiei (FBK), ONG condus de Aleksei Navalnîi, a publicat anterior un articol despre alimentele vândute la suprapreţ în penitenciarele din Rusia.

Noile restricţii au fost impuse în pofida faptului că Navalnîi se confruntă cu probleme grave de sănătate. Avocatul său, Vadim Kobzev, a afirmat marţi că opozantul a slăbit opt kilograme în numai două săptămâni în care a stat la izolare.

Avocatul a precizat că Navalnîi nu este tratat pentru problemele sale medicale şi că administraţia penitenciarului refuză să accepte medicaţia prescrisă.

Kobzev a spus „că nu exclude” o tentativă a autorităţilor de a lăsa sănătatea opozantului politic „să se deterioreze (...) treptat”. „Vom cere examinări toxicologice şi radiologice”, a adăugat el.

La începutul anului, Navalnîi a anunțat că suferă de simptome asemănătoare gripei şi că este lipsit de un acces satisfăcător la îngrijire. Susţinătorii săi au denunţat o încercare a Kremlinului de a-l „ucide” încet.

Arestat în ianuarie 2021, Aleksei Navalnîi se află în detenţie în condiţii deosebit de grele. El a fost condamnat de un tribunal rus pentru presupuse fraude, dar este considerat deţinut politic al regimului Putin, transmite Agerpres, care citează DPA și AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...