Kremlinul face pe victima și amenință în legătură cu atacul cu drone de la Moscova

Kremlinul face pe victima și amenință în legătură cu atacul cu drone de la Moscova

Kremlinul vrea ca Occidentul să condamne atacul cu drone produs marți la Moscova și se declară din nou „alarmat” în legătură cu situația din regiunea Belgorod, situată la granița cu Ucraina.

Dmitri Peskov FOTO Profimedia

Kremlinul manifestă indiferență față de lacrimile pe care le provoacă în Ucraina, dar nu ezită să se autovictimizeze și să inventeze vinovați în alte părți pentru a deturna atenția de la tragedia umană pe care a creat-o atât în țara vecină, cât și în Rusia.

„Desigur, ne-ar fi plăcut să auzim unele cuvinte de condamnare” din partea Occidentului, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

Peskov susține că regimul de la Moscova știe ce urmăresc organizatorii atacului și va răspunde după ce „va reflecta cu calm”.

Cât despre numărul dronelor folosite în atacul cu drone de la Moscova, care a provocat pagube minore la trei clădiri şi doi răniţi uşor, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că are încredere în informațiile furnizate de Ministerul rus al Apărării.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, opt drone au fost folosite în atac şi toate au fost doborâte sau deviate. Însă presa rusă scrie despre cel puţin 25 de drone care au vizat periferiile de sud și de vest ale Moscovei, mai ales Rubliovka, unde se află o reședință a lui Vladimir Putin.

Pe de altă parte, Peskov a calificat drept „destul de alarmantă” situaţia din Belgorod, regiunea vizată constant în ultimul timp de bombardamente de artilerie şi atacuri cu drone efectuate dinspre Ucraina.

Putin a adus războiul în Rusia

Aceste situații au apărut din cauza războiului purtat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Kremlinul susține că atacurile cu drone din teritoriul rus sunt efectuate de Ucraina, însă conducerea de la Kiev respinge această acuzație.

„Evident, suntem mulţumiţi de ce vedem şi prognozăm o creştere a numărului atacurilor. Dar, desigur, nu avem nicio legătură în mod direct cu asta”, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mîhailo Podoliak în legătură cu atacul cu drone de la Moscova.

Moscova critică Occidentul pentru faptul că sprijină Ucraina să reziste în fața agresiunii militare ruse. Occidentul ajută Ucraina să respingă invazia rusă din teritoriul său, dar insistă ca armele și tehnologiile pe care le furnizează pentru susținerea forțelor armate ale Kievului să nu fie folosite pe teritoriul rus.

Anterior, șeful diplomației britanice, James Cleverly, a menționat că Ucraina are dreptul să atace ținte legitime din teritoriul rus în scop de autoapărare.

Pe de altă parte, Casa Albă a anunțat că încă adună informații despre ce s-a întâmplat cu adevărat marți la Moscova și a reiterat faptul că nu este de acord cu atacuri în interiorul Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...