Kremlinul încearcă să reducă aşteptările faţă de summitul Biden-Putin: 'Nu vom discuta despre o resetare a relaţiilor'

Kremlinul încearcă să reducă aşteptările faţă de summitul Biden-Putin: 'Nu vom discuta despre o resetare a relaţiilor'

Kremlinul a încercat miercuri să reducă aşteptările faţă de întâlnirea pe care o vor avea preşedintele american Joe Biden şi omologul rus Vladimir Putin pe 16 iunie la Geneva, transmite dpa.

Anunţând marţi summitul, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a precizat că 'liderii vor discuta despre întreaga gamă de chestiuni presante, în contextul în care încercăm să restabilim predictibilitatea şi stabilitatea în relaţia SUA-Rusia'.

'Nu vom discuta despre o nouă resetare a relaţiilor' cu Statele Unite, a spus miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenţia Interfax, afirmând că Rusia nu are cele mai bune experienţe din tentativele anterioare.

Peskov a mai spus că ar fi greşit să fie minimalizată importanţa summitului din 16 iunie - primul dintre Joe Biden şi Vladimir Putin ca preşedinţi -, dar a adăugat că nu există nicio îndoială că potenţialul pentru discuţii a fost afectat de negativism.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a arătat că obiectivul va fi căutarea unui acord în domenii în care cele două state au opinii semnificativ diferite.

Nu este prevăzut ca la întâlnirea de la Geneva părţile să semneze un tratat major.

Alte subiecte ce vor apărea probabil în discuţii se referă la conflicte regionale şi la eforturi comune în lupta contra pandemiei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

2 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

3 Fotografia asta a strâns 2,3 milioane de aprecieri în doar 15 ore

4 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

5 Amănunte picante despre firma pe care Clotilde Armand a adus-o în locul Romprest