Kremlinul, îngrijorat cu privire la vulnerabilitatea Crimeei, potrivit Ministerului britanic al Apărării. Putin s-a întâlnit cu comandanții militari VIDEO

Kremlinul, îngrijorat cu privire la vulnerabilitatea Crimeei, potrivit Ministerului britanic al Apărării. Putin s-a întâlnit cu comandanții militari VIDEO

Rusia a schimbat locul de lansare a atacurilor cu drone, probabil un indiciu că este îngrijorată cu privire la vulnerabilitatea Crimeei, se arată în ultima evaluare a situației războiului din Ucraina publicată de Ministerul britanic al Apărării.

Rusia și-a intensificat atacurile asupra infrastructurii Ucrainei FOTO Arhivă

Potrivit ultimului raport al serviciilor britanice de informații, a avut loc o oarecare intensificare a atacurilor cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii critice a țării.

Campania rusă de lovituri îndreptate asupra infrastructurii vitale a Ucrainei a constat în mare parte în lansări din aer și de pe mare a rachetelor de croazieră și este aproape o certitudine faptul că aceasta a inclus și atacuri cu drone care i-au fost furnizate de Iran, a arătat Ministerul britanic al Apărării.

Vehiculele aeriene fără pilot de fabricație iraniană au fost lansate din regiunea Krasnodar a Rusiei de unde înainte erau lansate în special din interiorul Crimeei ocupate.

Probabil că această mutare „se datorează preocupării Rusiei privind vulnerabilitatea Crimeei, în timp ce [regiunea] este convenabilă pentru reaprovizionarea cu arme care e posibil să aibă drept punct de ridicare Astrahan, în Rusia”.

Putin s-a întâlnit cu comandanții militari pentru a discuta strategia pentru Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a deplasat vineri la sediul statului major pentru discuții cu comandanții forțelor armate privind campania militară din Ucraina, a transmis Kremlinul, într-un comunicat.

Vineri, președintele a petrecut întreaga zi la sediul statului major care conduce operațiunea militară specială din Ucraina, a precizat Kremlinul.

Liderul rus s-a întâlnit cu ministrul apărării, Serghei Șoigu , și cu șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov, și a purtat "discuții separate cu comandanți" din diferite ramuri ale apărării, se mai arată în comunicat.

Într-o înregistrare video difuzată de Kremlin, Putin este văzut prezidând întâlnirea cu aproximativ o duzină de persoane la o masă circulară, flancat de Șoigu și Gherasimov.

Totodată, el a fost filmat în fruntea unei alte mese de conferință la sediul șefilor de stat major, invitându-și comandanți militari să vină cu sugestii.

„Îi vom asculta pe comandanții din fiecare direcție operațională și aș dori să aud propunerile dumneavoastră privind acțiunile noastre imediate și pe termen mediu”, a spus Putin.

Rob Lee, cercetător senior la Institutul de cercetare în domeniul politicii externe din SUA, a distribuit înregistrarea video a reuniunii, care a fost difuzată și de mass-media de stat rusească.

Generalul forțelor aeriene Serghei Surovikin , comandantul general al forțelor ruse care luptă în Ucraina, a fost, de asemenea, prezent, el apărând în fotografii publicate pe site-ul Kremlinului.

Putin și-a petrecut întreaga zi de vineri la sediul forțelor întrunite, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenția de presă Interfax. Nu au fost raportate alte detalii despre vizita lui Putin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...